Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 44 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
IK BEN en was er altijd en zal er voor eeuwig zijn. Ik ben het begin en het einde. Ik ben de Alfa en de Omega. Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Ik ben Jezus Christus en niemand komt tot de Vader dan door Mij. Ik ben de Goede Herder die jullie in waarheid en genade naar het eeuwige leven leidt.
-- de Here Jezus --
Jacob's ladder
Auteur:André de Wit
Geplaatst op:18-04-2005
Gelezen:8801 keer

Bestaat God wel? En is Jezus dan wel Zijn Zoon? Die vragen houden veel mensen bezig. Bijbels gezien wordt dit verwoord in de volgende vragen; De vraag om een teken. De vraag naar Jezus' bevoegdheid. Mensen willen eerst zien voordat men wil geloven. Maar je kunt pas zien, nadat je gelooft. Met een bijbelstudie van Jacobs ladder geef ik antwoord op deze vragen.

[ 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11    ]
[ Vorige | Volgende ]

Pagina 1 / 11

Jacob's ladder

Jacob’s Ladder

Inleiding:

Bestaat God wel? En als dat zo is, is Jezus dan wel Zijn Zoon?

Die vragen houden veel mensen bezig. Ook mensen die in de Bijbel genoemd worden houden zich met die vragen bezig;
De vraag om een teken
De vraag naar Jezus’ bevoegdheid.

Stelling: Veel mensen willen eerst zien, en dan geloven.

Mattheus 12 vers 38 (Vertaling Het Boek):
De vraag om een teken.

“Op een dag kwamen er enkele godsdienstleraars en Farizeeërs naar Jezus toe. Zij vroegen Hem een wonder te doen om te bewijzen dat Hij werkelijk de Christus was. Jezus antwoordde: Alleen een slecht en ongelovig volk vraagt om nog meer bewijzen. Het enige bewijs dat u krijgt, is dat van Jona. Jona zat immers drie dagen en nachten in de buik van het zeemonster. Zo zal Ik drie dagen en drie nachten in het hart van de aarde zijn. Op de dag des oordeels zullen de mannen van Ninevé tegelijk met u levend worden en u veroordelen. Want zij luisterden naar de waarschuwingen van Jona en bekeerden zich tot God. Maar hier staat Iemand die meer is dan Jona!”

Dit sprak Hij tegen de Farizeeërs - de schriftgeleerden zie beter zouden moeten weten uit de Bijbel en de profetieën zouden moeten herkennen. Tegen hen reageerde Jezus fel. Zij vroegen Hem om een teken. Maar zij waren er niet werkelijk uit op een antwoord of erop uit om inderdaad een wonder of teken te zien. Zij waren er alleen maar op uit om Jezus onderuit te halen. Ze vroegen Hem naar Zijn bevoegdheid, noemden Hem een Godslasteraar en zeiden zelfs dat Hij bezeten was.

Maar Hij is zachtmoedig en vriendelijk tegen mensen die – ook al vragen ze om een teken, een bewijs dat God bestaat – wèl op zoek zijn naar antwoorden. Omdat deze mensen de WIL hebben om het te (kunnen) begrijpen, en zo dus hun hart openstellen.

Het bewijzen willen zien, voordat je iets kunt geloven is eigenlijk een onwil om het te geloven.
Onwil om te geloven dat God de waarheid spreekt.

Dat is hoogmoedig. God hoeft Zich niet te bewijzen. Maar wij mensen verlangen en eisen zelfs van Hem dat Hij bewijst dat Hij bestaat. Wij vragen Hem om te bewijzen dat Hij geen leugenaar is. Zijn woord is ons mensen niet genoeg. Wij vragen om wonderen. Wij vragen om tekenen !

En toch is God daar niet onwillend in. Althans niet voor de mensen die daarvoor open willen staan. Bij mensen waar de wil om te kunnen geloven aanwezig is. Die mensen zullen ook de bewijzen zien.

Je kunt dus stellen:
je zult eerst moeten geloven, en dan pas ga je zien.

Pagina 1 / 11

[ 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11    ]
[ Vorige | Volgende ]

(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.