Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 44 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Bij een roddelaar is een geheim niet veilig, wie betrouwbaar is, hult zich in zwijgen.
-- de Bijbel --
Een moment van ongeloof
Auteur:André
Geplaatst op:03-11-2004
Gelezen:5111 keer

Zijn we niet allemaal wel eens bang, om door een moment van ongeloof, de boot te missen? Zoals zoveel mensen in de tijd van Noach letterlijk de boot misten? Beseffen we ook dat momenten van ongeloof enorme zegeningen in de weg staan? Hoe kunnen we daar dan Bijbels het beste mee omgaan?

[ 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14    ]
[ Vorige | Volgende ]

Pagina 1 / 14

Een moment van ongeloof

Hoe gaan we om met onze innerlijke onrust - in momenten van ongeloof?
En beseffen we dat deze momenten van ongeloof geestelijke groei in de weg staan? En zo zegeningen in de weg staan? Zegeningen die God ons belooft.
Innerlijke onrust is een gevolg van ongeloof, innerlijke onrust komt door gebrek aan vertrouwen.

Ongeloof is een zonde. We leven gelukkig niet continue in ongeloof, maar omdat we ons leven lang zullen zondigen, weten we wel dat we ons leven lang zulke momenten van ongeloof zullen hebben.

Onze angst is dan dat we door zo’n moment van ongeloof de boot zullen missen.
Net zoals de mensen in de tijd van Noach letterlijk de boot hebben gemist. Toen werden er slechts 8 mensen rechtvaardig verklaard.

Wie is er niet bang om niet klaar te zijn, bij Jezus wederkomst?

We kunnen troost putten dat er zoveel mensen ons zijn voorgegaan, die ook van die momenten van ongeloof hebben gehad. En ook op cruciale momenten. Toch zijn ook zij goed terecht gekomen.

Mozes bijvoorbeeld, had een moment van ongeloof, daar bij de brandende struik, toen God hem zei dat hij hem stuurde om het volk Israël te gaan bevrijden. Mozes had ongeloof: Maar het volk zal niet naar mij willen luisteren… Ondanks dat moment van ongeloof, kreeg hij van God een enorme taak.

Jozua bijvoorbeeld, had ondanks alle wonderen die hij had gezien van God, toch een moment van ongeloof toen de Isralieten verslagen werden bij Ai. Even dacht hij zelfs terug te moeten naar Egypte.
Toch kreeg hij van God de taak zijn volk te leiden in het beloofde land.

Abraham en Sara hadden momenten van ongeloof, toen zij niet geloofden dat zij op oude leeftijd nog samen een kind konden krijgen, terwijl God dit hun wèl beloofd had. Sara had hier zelfs om gelachen. Ondanks dat moment van ongeloof wordt Abraham vriend van God genoemd en hij en zijn vrouw worden gezegend als voorvaderen van vele volken. Met hen sluit God Zijn verbond.

Thomas, bijgenaamd ongelovige Thomas, had ook momenten van ongeloof. Zijn motto was eerst zien en dan geloven. Toen Hij Jezus voor zich zag staan en Jezus tegen hem zei, voel de wonden, betast ze maar met je handen, geloofde hij het pas.

Tijdens de storm op het meer hadden de disciplene een moment van ongeloof. Ze vroegen zich af: “Wie is Hij toch, dat zelf de wind en het water naar Hem luistert?”.

Petrus – zijn bekendste momenten van ongeloof zijn die van de verloochening – tot drie keer toe, eer de haan had gekraaid. Toch kreeg hij van God de naam Rots, hij kreeg de taak om voor de schapen te zorgen.

Pagina 1 / 14

[ 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14    ]
[ Vorige | Volgende ]

(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.