Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 36 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Ik weet dat er ook veel goeds gebeurt. Gelukkige huwelijken. Goede ouders die hun kinderen in liefde grootbrengen. Eerlijke kerkgangers zonder uiterlijke schijn van vroomheid. Harde werkers in zendings- en ontwikkelingsprojecten. Eenvoudige, onbekende mensen die goede, vriendelijke levens leiden. Maar het slechte overtreft het goede vele malen. Als een lawine wint het kwaad terrein in de harten en gedachten van mensen. Politieke en economische systemen maken dagelijks hun slachtoffers. Op zo grote schaal dat alleen Ik, Jezus Christus, de Vredevorst de juiste aantallen weet.
-- de Here Jezus --
De erfenis
Auteur:André
Geplaatst op:22-04-2004
Gelezen:5763 keer

Waarbij God Zelf het Testament heeft opgesteld.

[ 1   2   3   4    ]
[ Vorige | Volgende ]

Pagina 1 / 4

De erfenis

De Bijbel, Gods woord, staat vol met geheimenissen. Hierachter schuilt verborgen de diepe liefde van God voor hen die met heel hun hart van Hem houden. Voor anderen die dit niet willen onderzoeken, blijft dit in het verborgene. Blijft het een geheimenis.
Voor onze gemeentekrant heb ik deze preek geschreven, voor één van de vaste rubrieken Deze rubriek heet “Geheimeniks”. Wat geheim? Niks! Want God wil dat we allemaal Zijn diepste liefde voor ons voelen èn die beantwoorden! Geheimeniks dus.

Ik ervaar zelf dat, wanneer ik de moeite neem om verwijzingen onder de verzen te lezen, God juist vaak dan een heel gesprek met me aangaat. En het veel en veel duidelijker wordt wat Hij bedoelt. De Bijbel is nou eenmaal niet zo makkelijk te begrijpen. Wij lezen vaak over dingen heen. Of wij plaatsen het in een verkeerde context. Je hebt de leiding van de Heilige Geest nodig om de Bijbel te begrijpen. God wil ons de Bijbel uitleggen. Daarom gebruikt Hij verwijzingen, omdat je anders de draad van het verhaal dat je aan het lezen bent, te vlug kwijt zou zijn. Die verwijzingen maken het God ook mogelijk om alles wat er gebeurd is en alles wat er gebeuren gaat, te kunnen samenvatten in slechts één boek; de Bijbel. Zelf ervaar ik, dat God mij op deze manier heel veel uitleg geeft. Ik ben de Bijbel dan ook meer gaan zien als persoonlijke brief van God. En in die ene brief kan hij met één bijbelvers voor al die mensen, op al die momenten, door al de eeuwen heen, toch persoonlijk contact met ieder van hen hebben. En door verschillende verwijzingen naar andere verzen, krijgt dit bijbelvers volgende week misschien weer een andere betekenis als deze week. Doordat de Heilige Geest je daarbij leiding en uitleg geeft, kun je je verplaatsen in de gedachtengang van God. Ga je Zijn Woord niet alleen lezen, maar ook beleven.

Pagina 1 / 4

[ 1   2   3   4    ]
[ Vorige | Volgende ]

(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.