Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 47 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Bid dat Ik zal terugkeren naar de aarde om als Koning te heersen in gerechtigheid en vrede. Bid dat overal mensen Mij zullen zoeken met hun hele hart en Mij met al hun kracht zullen liefhebben. Bid om de uitstorting van Mijn Geest van heiligheid op mensen overal ter wereld. Bid voor de opwekking en vernieuwing van verouderd kerkelijk leven en tweeslachtig christendom.
-- de Here Jezus --
De erfenis
Auteur:André
Geplaatst op:22-04-2004
Gelezen:5849 keer

Waarbij God Zelf het Testament heeft opgesteld.

[ 1   2   3   4    ]
[ Vorige | Volgende ]

Pagina 1 / 4

De erfenis

De Bijbel, Gods woord, staat vol met geheimenissen. Hierachter schuilt verborgen de diepe liefde van God voor hen die met heel hun hart van Hem houden. Voor anderen die dit niet willen onderzoeken, blijft dit in het verborgene. Blijft het een geheimenis.
Voor onze gemeentekrant heb ik deze preek geschreven, voor één van de vaste rubrieken Deze rubriek heet “Geheimeniks”. Wat geheim? Niks! Want God wil dat we allemaal Zijn diepste liefde voor ons voelen èn die beantwoorden! Geheimeniks dus.

Ik ervaar zelf dat, wanneer ik de moeite neem om verwijzingen onder de verzen te lezen, God juist vaak dan een heel gesprek met me aangaat. En het veel en veel duidelijker wordt wat Hij bedoelt. De Bijbel is nou eenmaal niet zo makkelijk te begrijpen. Wij lezen vaak over dingen heen. Of wij plaatsen het in een verkeerde context. Je hebt de leiding van de Heilige Geest nodig om de Bijbel te begrijpen. God wil ons de Bijbel uitleggen. Daarom gebruikt Hij verwijzingen, omdat je anders de draad van het verhaal dat je aan het lezen bent, te vlug kwijt zou zijn. Die verwijzingen maken het God ook mogelijk om alles wat er gebeurd is en alles wat er gebeuren gaat, te kunnen samenvatten in slechts één boek; de Bijbel. Zelf ervaar ik, dat God mij op deze manier heel veel uitleg geeft. Ik ben de Bijbel dan ook meer gaan zien als persoonlijke brief van God. En in die ene brief kan hij met één bijbelvers voor al die mensen, op al die momenten, door al de eeuwen heen, toch persoonlijk contact met ieder van hen hebben. En door verschillende verwijzingen naar andere verzen, krijgt dit bijbelvers volgende week misschien weer een andere betekenis als deze week. Doordat de Heilige Geest je daarbij leiding en uitleg geeft, kun je je verplaatsen in de gedachtengang van God. Ga je Zijn Woord niet alleen lezen, maar ook beleven.

Pagina 1 / 4

[ 1   2   3   4    ]
[ Vorige | Volgende ]

(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.