Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 45 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
De tijd heelt helemaal niks... Ze conserveert. Jezus heelt!
-- Adrian Plass --
Wat zou jij doen als je God was?
Auteur:ACI
Geplaatst op:09-09-2002
Gelezen:7783 keer

[ 1    ]
[ Vorige | Volgende ]

Pagina 1 / 1

Wat zou jij doen als je God was?

Wat ik zou doen als ik voor een dag God zou zijn, ik denk dat ik alle mensen zou tegenhouden die slechte dingen doen. Net zoals een ouder bij z'n kinderen doet, die stuur je naar de kamer of wat dan ook. Maar als kinderen wat groter worden kun je dit natuurlijk niet doen. Zou God dit ook moeten doen, alle mensen naar hun kamer sturen?? Ik denk het niet.

Nee, God moet ons behandelen als kleine kinderen, daar zijn we te volwassen voor. Maar wat zou God wel moeten doen. Zou Hij ons straf moeten geven als we iets fout doen? Dat werkt perfect, dat doe je bij je kinderen ook. Maar als God dat zou gaan doen, wat zou Hij daar dan mee bereiken? De mensen zouden wel wat beter hun best doen zich goed te gedragen. Alleen krijg je wel het effect dat iedereen zegt "Pas op hoor, want God houd je in de gaten!". God als Big Brother en strenge vader. Nee, dat zou ik niet willen als ik God zou zijn.

Zo simpel ligt het dus niet, hmmm. God zou ons niet willen behandelen als kleine kinderen, en zeker niet op zo'n manier gaan straffen dat we niks meer durven te doen. God wil natuurlijk wel dat we zo ver komen dat we niks verkeerds meer willen doen, dat verwacht je als ouder ook van je kind. Maar dan wel het liefste zonder dwang. Tenminste dat zou ik persoonlijk willen, anders krijg je zo'n bang kind die als die niks meer durft te doen omdat ie bang is voor een pak slaag.

Als we niks verkeerds meer zouden doen puur alleen maar omdat we het niet durven, dan betekent dat nog niks. Het is dan alleen maar iets uiterlijks, aan de binnenkant zou je nog graag verkeerde dingen willen doen, en juist dat zou niet moeten. Als we het van binnenuit zouden veranderen dan doe je niks meer wat niet mag, omdat dat niet in je leeft. Ik zou als ik God zou zijn mensen dus niet willen dwingen, maar zou liever hebben dat ze door schade en schande wijs zouden worden, omdat er dan iets in het binnenste van de mens verandert. Ik denk niet dat het op een andere manier werkt.

Goed, maar als ik er zo over na denk dan vraag ik me af waarom God nog steeds de moeite niet heeft opgegeven. Veel wijzer is de mens in de loop der jaren niet geworen. Er heerst nog steeds over haat, moord, leugens, bedrog, verkrachtigingen en hebzucht. Soms lijkt het wel alsof het steeds erger wordt! Als ik God zou zijn had ik er allang een halt toe geroepen.

Waarom doet God dat niet dan ? In een van de eerste geschriften van Christenen staat het volgende: "Vergeet vooral niet, aan het eind van de tijd zullen er mensen komen die hun hartstochten de vrije loop laten en u spottend vragen: Hij heeft toch beloofd in te grijpen? Waar blijft Hij nu? Maar de Heer stelt wat Hij heeft beloofd niet uit, zoals sommigen denken. Hij heeft alleen maar geduld met u. Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat allen tot inkeer komen."

Het is dus blijkbaar de bedoeling dat we tot inkeer komen. Zou dat de reden zijn dat Hij nog niet ingegrepen heeft? Hij verlangt er naar dat er nog zoveel mogelijk mensen tot bezinning komen en schoon schip maken. Daar krijgen we nog steeds de gelegenheid voor! Maar ja, hoe lang gaat dat nog duren? Wat we wel weten is dat het einde onverwachts komt. In de Bijbel staat "De dag van de Heer zal komen als een dief in de nacht? . "Dan zullen de hemelen met een dof gedreun vergaan en de elementen vlam vatten en verdwijnen, en de aarde (de mensen dus) met al haar werken zal zich voor God moeten verantwoorden ..."

Dus er komt wel een keer een einde aan al die ellende. Het zou zelfs kunnen dat dat niet zo lang meer duurt. En wat dan? Wat gebeurt er dan met ons? Ook dat staat in diezelfde Bijbel: "Maar Hij heeft ons een nieuwe hemel en een nieuwe aarde beloofd waar gerechtigheid zal heersen, en daar zien we verlangend naar uit. In afwachting daarvan moet u uw best doen om in Gods ogen vlekkeloos en onberispelijk te blijven en in vrede met Hem te leven. Bedenk dat het geduld dat de Heer met ons heeft, onze redding is!"

Eigenlijk best wel raar. Als je naar al die ellende in de wereld kijkt lijkt Gods liefde wel heel ver weg, of zelfs helemaal niet te bestaan. Maar als je er even diep over nadenkt zie je juist dat het Zijn liefde is die Hem ervan weerhoudt om in te grijpen, zodat er zoveel mogelijk mensen gered zullen zijn.

Pagina 1 / 1

[ 1    ]
[ Vorige | Volgende ]

(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.