Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 45 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Zoals water het gezicht weerspiegelt, zo weerspiegelt het hart de mens
-- de Bijbel --
Het Ouija bord
Auteur:Lala
Geplaatst op:24-07-2002
Gelezen:18113 keer

[ 1    ]
[ Vorige | Volgende ]

Pagina 1 / 1

Het Ouija bord

De Ouija ontleent zijn naam aan het Franse woord "Oui" en het Duitse "ja" wat beiden "ja" betekent. Meestal betreft het een gladhouten bord, met langs de rand in een halve cirkel de letters van het alfabet. Hierop wordt een klein hartvormig plankje gelegd dat op vilten nopjes rust. De 'spelers' zetten een vinger op de aanwijzer die dan schijnbaar vanzelf - of door de doden bestuurd - over het bord beweegt en zo de antwoorden van de gestelde vragen uitspelt.


Een afbeelding van een Ouijabord.

De beweringen dat het bord door "de doden" bestuurd zou worden is onjuist. De doden en de levenden hebben namelijk geen weg meer om contact te zoeken met elkaar. De Bijbel zegt ook het een en ander over contact met de doden. Een greep:

Leviticus 19:31 Je mag je heil niet zoeken bij mensen die de geesten van doden kunnen raadplegen; daardoor zou je jezelf onrein maken. Want ik, de Heer, ben jullie God.

Leviticus 20:6 Wanneer iemand onder jullie, in plaats van bij mij, zijn heil zoekt bij mensen die de geesten van doden kunnen raadplegen, dan zal ik mij tegen hem keren en hem uit de gemeenschap stoten.

Jesaja 8:19 Men zal jullie vragen: `Wend u tot hen die de geesten van doden kunnen raadplegen.' Maar die fluisteren en prevelen maar iets. Een volk wendt zich toch tot zijn God! Wat moeten de levenden bij de doden?

Jesaja 19:3 Zij zullen hun bezinning verliezen, hun plannen stuur ik in de war. Zij wenden zich tot goden en schimmen en raadplegen de geesten van doden.
De geesten van de doden zijn demonen. De Heer verbiedt de mensen streng om contact te leggen met de 'geesten' van de doden omdat Hij weet hoe gevaarlijk het is voor ons. Hij straft in de Bijbel met harde hand degenen die Hem niet gehoorzaam zijn. Die zogenaamde geesten van de doden zijn namelijk demonen die kwaad willen doen. Demonen zijn zo oud als de schepping en weten alles van de mensen. Daardoor komt het ook, dat via het Ouijabord dingen over mensen onthuld kunnen worden die niemand weet.


Interessant genoeg is het Ouijabord oorspronkelijk niet bedoeld geweest om met de doden in contact te treden. Hoewel bekend is dat de oude Egyptenaren een vergelijkbaar apparaat gebruikten om met hun dode voorouders in contact te treden (namelijk een ring die met een touwtje boven een gegraveerde steen hing waarmee de doden boodschappen konden geven) - is het Ouijabord dat wij tegenwoordig kennen, gemaakt als gezelschapsspel.


Het Ouijabord werd door de gebroeders Fuld uit Maryland op de markt gebracht, in 1898 werd de productie ervan gestart. Tijdens de dreiging van de eerste en tweede wereldoorlog nam de vraag ernaar sterk toe, vanwege de weduwen die met hun gesneuvelde mannen in contact wilden komen. In 1966 werden de rechten op het bord overgekocht door de Amerikaanse spelletjes fabrikant Parker Brothers, omdat er niet meer aan de grote vraag kon worden voldaan. Naar schatting zijn er inmiddels 25 miljoen Ouijaborden verkocht in Europa en de Verenigde Staten.


De krachten van het Ouija bord vallen in principe onder de categorie: "makkelijk na te bootsen paranormale verschijnselen" en zelfs zonder bedrog zouden er andere verklaringen mogelijk kunnen zijn.
Zoals bijvoorbeeld dat natuurlijke en onwillekeurige spierbewegingen die ervoor zorgen dat de aanwijzer over het bord gaat bewegen. Echter… voor veel onderzoekers en mensen die ervaringen hebben met het gebruik van Ouijaborden, lijkt het twijfelachtig dat deze lichte spiertrekkingen een hand over het bord kunnen laten bewegen, laat staan dat er complete en samenhangende zinnen gespeld kunnen worden.
Nog een voorbeeld: de boodschappen die de Ouija ontvangt komen uit het onderbewustzijn van de gebruiker. Er zijn echter veel gevallen bekend waarin de Ouija naar men zegt, informatie geeft die geen van de deelnemers bekend was. Weer bewijs voor velen dat er demonie in het spel is.

Te oordelen naar het aantal gevallen waarin het gebruik van de Ouija voor de spelers traumatische gevolgen heeft gehad, zit er een grotere kracht achter dan alleen maar spiertrekkingen.
Het Ouijabord mag dan in de winkel wel verkocht worden als een gezelschapsspel voor kinderen vanaf 8 jaar, volgens velen is de Ouija een gevaarlijk werktuig, zeker in de verkeerde handen. Zo ziet David Farrant, hoofd van het Britse Genootschap voor het Paranormale en Occulte, de Ouija als een poort naar machtige kwade krachten. Hij geeft toe, dat mensen die deze krachten aanspreken - zonder te weten wat ze doen - in het bezit genomen kunnen worden door deze krachten.

Gevolgen van 'spelen' met een Ouija bord.
De gevolgen van het spelen met het occulte Ouijabord zijn op zijn zachts gezegd traumatiserend voor velen. Er zijn verhalen genoeg bekend waarbij mensen die voorheen bij hun volle verstand waren, totaal doordraaiden en in staat bleken tot moord. Bij hun bekentenissen komt telkens hetzelfde naar voren: een stem die hun opdracht gaf tot de moorden. De stem van een demon. De helpers van satan… Demonen kunnen zich makkelijk voordoen als een overleden familielid, waardoor ze heel veel macht kunnen krijgen over degene die met het Ouijabord speelt en deze persoon alles kunnen laten doen wat ze willen.

Leven en dood wordt door de Heer strikt gescheiden gehouden. De doden zijn in de Hemel of misschien wel de hel, dat kan alleen de Heer bepalen. Ze horen nu bij Hem en niet meer bij ons. Kort samengevat: doden kunnen niet meer met ons praten. Demonen doen zich voor als geesten van overleden mensen om ons te misleiden.

 

Pagina 1 / 1

[ 1    ]
[ Vorige | Volgende ]

(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.