Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 35 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Ooit liet God het voorhangsel in de tempel van boven tot beneden scheuren. Tegenwoordig zijn veel mensen echter druk bezig om dit voorhangsel weer dicht te naaien
Verslagen :: Christendom
Hier vind je verslagen die over het Christendom in het algemeen gaan.

Moadim - de vastgestelde tijden Suzan Nikirk
God ontwierp en maakte Zijn Goddelijke kalender op de vierde dag van de schepping. Zijn doel daarbij was ons te onderwijzen aangaande Zijn verlossingsplan door Jezus (Yeshua), de Messias. Gods kalender is gebaseerd op de maan, de maantijden. Wij hebben een Babylonische kalender die gebaseerd is op de zonnetijd, maar Gods kalender is niet veranderd want God is altijd dezelfde.
Gepubliceerd op: 09-12-2007 :: Gelezen: 8479
 
De gemeente en het Joodse volk Susan Nikirk
We leven in een cruciale tijd en daarom is het noodzakelijk te horen wat God tot de Gemeente zegt. Dit verslag wil de bedekking die ligt over Gods plan voor de Gemeente en het joodse volk wegnemen. Toen ik recent in Nederland was gaf de Heer mij een oproep, de roeping van Nederland is om een Ruth te zijn!
Gepubliceerd op: 25-11-2007 :: Gelezen: 10979
 
De Bijbel: originele tekst versus vertalingen Rob van de Weghe
Waarom zijn er zoveel verschillende bijbelvertalingen? Is dat omdat er geen betrouwbare originele bijbeltekst bewaard gebleven is? Of is het omdat vertalen geen exacte wetenschap is en de vertaler subjectieve keuzen moet maken waardoor menselijke fouten geÔntroduceerd worden?
Gepubliceerd op: 06-11-2007 :: Gelezen: 17301
 
Gebaseerd op feiten en niet op fantasie Rob van de Weghe
Heb je 'blind' geloof nodig om Christen te zijn? Ik denk van niet. De moderne wetenschap, archeologie, geschiedenis, tekstuele studies enz. geven een solide basis voor de waarheid van de claims van het Christelijke geloof. Hieronder een beknopte samenvatting van een aantal van deze bewijsstukken.
Gepubliceerd op: 25-10-2007 :: Gelezen: 6737
 
Anthropologie Raymond Hausoul
God zegt van Zijn schepsel, de mens: Een ieder, die naar Mijn Naam genoemd is, en dien Ik geschapen heb tot Mijn eer, dien Ik geformeerd heb, dien Ik ook gemaakt heb (Js43:7). De oude vraag: ďWaarom leef ik?Ē is hiermee te beantwoorden
Gepubliceerd op: 08-03-2005 :: Gelezen: 5730
 
De gemeente Jb. Klein Haneveld
Gepubliceerd op: 22-04-2003 :: Gelezen: 4222
 
Ongehuwd samenwonen Cees Langeveld / ACI
Gepubliceerd op: 13-09-2002 :: Gelezen: 27482
 
Kerstmis Peter en Rolanda Noordzij
Een aantal zaken rondom kerst zijn niet (geheel) terug te vinden zijn in de bijbel. Neem bijvoorbeeld de kerstboom wat afstamt van een heidens gebruikt. Veel Christenen vandaag de dag weten nog niet precies hoe kerst nu eigenlijk precies in elkaar zit. In dit verslag wordt de oorsprong van dit feest uitgelegd.
Gepubliceerd op: 10-09-2002 :: Gelezen: 16463
 
De wortels van onze doop Rolanda en Peter Noordzij
Heel lang hebben wij gedacht dat de kinderdoop het enige juiste was, we vertrouwden op onze achtergrond en op datgene wat mensen (voorgangers) ons geleerd hadden. We hielden dat in goed vertrouwen vast, tot we in gesprek kwamen met 'grootdopers'. Natuurlijk begonnen we onze kinderdoop te verdedigen en legden de ons bekende argumenten op tafel. Al snel merkten we dat onze basis nogal smal was en onze kennis bestond uit 'horen zeggen'. We beseften dat we de standaard antwoorden over de doop wel erg vanzelfsprekend hadden aangenomen.
Gepubliceerd op: 27-08-2002 :: Gelezen: 8743
 
Wie was Abraham? drs. H. van Winkelhoff
Wie was Abraham? In de Bijbel staat dat hij een HebreeŽr, de aartsvader, de vader aller gelovigen was. Bovenal is hij degene die zijn vertrouwen stelde op de Here en die luisterde naar Zijn stem. Toch is het niet gemakkelijk om ons een beeld te vormen van Abraham. Was Abraham een nomade of een handelsvorst? Waar kwam hij vandaan en in wat voor tijd leefde hij?
Gepubliceerd op: 27-08-2002 :: Gelezen: 9433
 
De plaats van de vrouw Ds. Theo Niemeijer
In de gemeente, waartoe ik behoor, is door het boek "Vrouwen in de gemeente van Christus", geschreven door George en Dora Winston, veel verwarring en verdeeldheid ontstaan over de positie van de vrouw in de gemeente. Kunt u mij vertellen hoe we als gemeente met dit onderwerp om behoren te gaan?
Gepubliceerd op: 24-07-2002 :: Gelezen: 6550
 
De drieŽenheid ACI
Gepubliceerd op: 24-07-2002 :: Gelezen: 7237
 

(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.