Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Berichten sinds laatste bezoek · Bekijk onbeantwoorde berichten · Actieve onderwerpen · Bekijk je berichten · Zoeken
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4 Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
ACI Forum forum index -> Verslagen Plaats nieuw bericht   Plaats reactie
Homofilie en de Bijbel
Auteur Bericht
Yvon
Moderator


Geregistreerd op: 9-6-2004
Berichten: 886
Woonplaats: 5442

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Do 25-Okt-2007 17:29
Reageer met quote

Ik weet zo niet precies mbt een vloek ofzo.
Wel lees ik in romeinen iets dat gaat over dat mensen hieraan overgeleverd worden wanneer ze de leugen boven God stellen.
Is te vinden in : romeinen 1
Persoonlijk vond ik (nog steeds) het zeer verdrietig en gevoelig dit te lezen, omdat ik mij niet kan herinneren dat ik de majesteit van de onvergankelijke God ingewisseld heb voor beelden van vergankelijke mensen, vogels, lopende en kruipende dieren enz.
Het kan zijn dat het misschien wel een vloek is die op het nageslacht overgaat ofzo.. ik weet het niet. Misschien weet iemand anders hier iets van..
_________________
"Moed is vrees die gebeden heeft'
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ChaiGeregistreerd op: 11-8-2007
Berichten: 175

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Vr 26-Okt-2007 14:58
Reageer met quote

Romeinen 1 laat zien, die onverschillig zijn tegenover Gods principes, je hoeft je daar zelf niet onder te rekenen Yvon, NOT AT ALL Yar good
_________________
1Petrus 3: Wees daarom niet bang voor de mensen en laat u door niets in verwarring brengen; 15 erken Christus als Heer en eer Hem met heel uw hart.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN messenger
penguin1978Geregistreerd op: 30-10-2009
Berichten: 4

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Ma 09-Nov-2009 20:30
Reageer met quote

Yvon schreef:
Persoonlijk vond ik (nog steeds) het zeer verdrietig en gevoelig dit te lezen, omdat ik mij niet kan herinneren dat ik de majesteit van de onvergankelijke God ingewisseld heb voor beelden van vergankelijke mensen, vogels, lopende en kruipende dieren enz.
Het kan zijn dat het misschien wel een vloek is die op het nageslacht overgaat ofzo.. ik weet het niet. Misschien weet iemand anders hier iets van..


Zonder de hele discussie gelezen te hebben, een reactie van mijn kant op het thema homoseksualiteit. Als eerste voor degenen die het duidelijk veroordelen, de bijbel stelt ook duidelijk dat ieder mens van geboorte een zondige natuur heeft, en ieder mens van God is afgedwaald.

Ik ben in mijn leven diverse mensen met een homoseksuele aard tegengekomen en een paar heb ik geknuffeld (zonder enige seksuele bijbedoeling) en heb verhalen gehoord van homoseksuelen die zeer gericht waren op God en geprobeerd hebben te leven als hetero (met als gevolg een scheiding na meer dan 20 jaar huwelijk).

Persoonlijk geloof ik dat God de enige is die iemand vrij kan zetten van homoseksualiteit. Een mogelijkheid voor mensen die hiermee worstelen en willen weten of God dat kan wil ik de gratis cursus "Deur van Hoop" aanraden (http://old.settingcaptivesfree.com/door_hope_dutch/) van de organisatie settingcaptivesfree. Een andere cursus van deze organisatie heeft mij persoonlijk vrijgezet van pornografie en zelfbevrediging (zie getuigenis in mijn profiel). God verheerlijken in mijn leven geeft mij meer vreugde dan aardse relaties en seksuele verlangens, Hij weet daadwerkelijk wat mijn behoeftes zijn en wil mij vullen met Zijn bronnen!

Ik wens een iedere persoon met homoseksuele geaardheid een bevredigende relatie met God en dat God de weg duidelijk mag maken en dat er mensen zijn die naast ze staan en niet boven hun met oordelen ... ook voor degene die oordeelt, want God zal de oordelaar beoordelen met Zijn maatstaven ... en wie kan bestaan voor de Heilige en Volkomene? Slechts in en door Christus zal het mij lukken.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvon
Moderator


Geregistreerd op: 9-6-2004
Berichten: 886
Woonplaats: 5442

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Ma 16-Nov-2009 11:43
Reageer met quote

Hoi martin,
bedankt voor je reactie!
je schreef ook:
Quote:
Persoonlijk geloof ik dat God de enige is die iemand vrij kan zetten van homoseksualiteit
, en daar sluit ik mij totaal bij aan.
Heel af en toe zit ik dit topic nog eens door te lezen en zie wat voor radicale verandering er plaats gevonden heeft in mijn leven na mijn bekering.
Zoals je (misschien) hebt gelezen kampte ik met deze gevoelens, en kon ik niet de weg vinden met mijn gevoel en met God. Ging ik mijn gevoel achterna liep ik bij God vandaan.
Maar toen veel dingen samen kwamen waar ik niet uit kwam, was ik aan het bidden en op een gegeven moment brak mijn hart, en wist ik..:
niet ik, maar Hij!
En vanaf dat moment leerde Hij mij, mijn eigen regie uit handen te geven en Hem de leiding te geven over mijn leven. Zijn liefde maakte dat allemala mogelijk. En al wandelend kwamen we bij dit punt terecht: geaardheid.
Mag ik dat van jou overnemen.. dat was zonder woorden Zijn vraag. Maar ik kon het niet.. het was niet iets van mij.. ik was het. Ik had het verbonden met mij als persoon. En het heeft een tijdje geduurt dat ik God de leiding gaf over mijn geaardheid (ik was doodsbang dat hij dat zou veranderen, want dat wilde ik niet.. ik moest er niet aan denken 0 )
Maar God veranderde iets in mij. Ik was al een tijd bevriend met eduard (de beheerder van deze site (via dit onderwerp kwam ik met hem in contact :-D )) we groeiden naar elkaar toe zonder dat we het doorhadden, tot God onze ogen voor elkaar opende. Ik hield van hem zoals ik nooit van een man heb kunnen houden. En ik ben ervan overtuigd dat het Gods liefde was die dit mogelijk maakte, ik zag nl Gods liefde door Edaurd heen (en nog steeds!) Naarmate je met Hem wandeld en Hem voor laat gaan, zul je steeds meer dingen leren. Je zal steeds meer op Christus gaan lijken en is dat nou niet precies de reden waarom wij op deze aarde leven op dit moment? Niet voor onszelf, maar voor Hem.
En zoals je schrijft
Quote:
God verheerlijken in mijn leven geeft mij meer vreugde dan aardse relaties en seksuele verlangens, Hij weet daadwerkelijk wat mijn behoeftes zijn en wil mij vullen met Zijn bronnen!
kan ik alleen maar mee in stemmen. Het is inderdaad waar. Buiten hem hebben we niets nodig. Hij gebruikt alle mogelijke manier om ons dichter tot Hem te brengen, en ik ben Hem daar dankbaar voor. En ik ben Hem dankbaar voor jou getuigenis. Dat laat zien dat als je je leven verloren bent in Hem, je zal veranderen tot eer en glorie van Zijn naam.
Prijst God daarvoor!!

En ik ben ervan overtuigd dat iedereen die met deze gevoelens kampen een schuilplaats vinden bij de Allerhoogste. Hij kent ons als geen ander, Hij zal voorzien, vertrouw Hem en wees gericht op Hem, en op Hem alleen. Hij is de Verlosser, de Rots die nooit wankeld. Hij zal je kracht zijn in al je zwakheden. Dank God voor die zwakheden want daarin wordt Zijn kracht zichtbaar!

Quote:
en wie kan bestaan voor de Heilige en Volkomene? Slechts in en door Christus zal het mij lukken
Amen broer
_________________
"Moed is vrees die gebeden heeft'
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
HansGeregistreerd op: 20-11-2007
Berichten: 76

Bericht Onderwerp: Homo zoekt kerk (IKON)
Bericht Geplaatst op: Do 14-Jan-2010 13:18
Reageer met quote

Vandaag lanceert de IKON de internetserie 'Homo Zoekt Kerk' op onder andere kerknieuws.nl. In drie afleveringen gaat Jim van den Bos, een jonge homo die in Utrecht journalistiek studeert, op zoek naar een kerkelijke gemeenschap waarin hij zich thuis voelt. De makers van de site volgen hem met de camera.

Bekijk hier de 1e aflevering;
http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=17107

Ik heb de afleveringen van homo zoekt kerk zitten bekijken,en vooral het derde filmpje vind ik erg schrijnend.....dat er dus homoseksuele medemensen
rondlopen m/v,die graag bij een kerk zouden willen horen,maar het gevoel hebben,we zijn niet welkom,want christenen moeten ons niet.
Triest om te zien dat ze zich niet welkom voelen.........
Met het 1e flimpje kan ik niet zoveel......die man die zegt dat hij de
betreffende bijbelktekst van romeinen voorbij is.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
justed
Beheer


Geregistreerd op: 5-5-2004
Berichten: 878
Woonplaats: Ede

Bericht Onderwerp: Re: Homo zoekt kerk (IKON)
Bericht Geplaatst op: Do 14-Jan-2010 14:19
Reageer met quote

Ik heb het filmpje van Sander bekeken. Hij noemt een manier dat als je op straat loopt en een bepaalde gedachte / gevoel in je op komt wat niet hoort om dan in gebed te gaan om te vragen om hulp. Ik vind dat een goede manier, alles aan God onderwerpen en weerstand bieden aan het kwade, ik zie daar niets verkeerds in eigenlijk. Als ik op straat loop en een mooie vrouw of man zie waarvan ik ondersteboven raak, dan moet ik dat negeren (ik ben immers getrouwd). Het beste is dan inderdaad het voor de troon van God brengen, en je voor Zijn voeten te werpen in de hoop en het vertrouwen dat Hij je hierin helpt.

Sander heeft het over zichzelf ontkennen, maar is het niet gewoon meer een kwestie van jezelf afleggen? De bereidheid om je leven af te staan wat Jezus volgens mij ook vraagt aan ons. Is het niet zo dat we door Jezus' bloed gekocht zijn en onszelf niet meer toebehoren? Dat wij zeg maar dood zijn (zo moeten we onszelf ook beschouwen) maar Jezus in ons leeft. Je kunt het jezelf ontkennen noemen ... ik noem het komen in de situatie dat Christus jou leven leidt en niet jezelf, dus eigenlijk datgene waar Yvon het ook al over had in een eerdere posting. Volgens mij is dat een vrij normaal iets in het leven van een christen toch? En dan bedoel ik nog niet eens zo zeer op het gebied van homoseksualiteit, maar gewoon in z'n algemeen. Heel vaak moeten we ons gevoel afleggen omwille van God, want vaak gaat dat gevoel in tegen wat God wilt (vlees VS geest).

Maar misschien is het vanuit een angst om jezelf te verliezen, dat zou ook kunnen natuurlijk. Maar in feite is dat het hele doel ook, jezelf verliezen ... veel minder van jezelf en meer van de Heer, er is niets mis mee met jezelf verliezen in de Heer; daarom begrijp ik het punt van Sander niet zo (we moeten onszelf zelfs al dood beschouwen).

Ik vind dat Different goed werk doet, en vind het een beetje jammer dat er zo negatief over gedaan wordt. Het is belangrijk dat we onze identiteit in Christus leren kennen in plaats van onze identiteit te zoeken in onszelf. Kijk een hulpverlener bij Different leid je wat dat betreft naar Christus, terwijl andere hulpverleners / mensen jou naar jezelf (of naar zichzelf) leiden, een groot verschil! Tegen die mensen wordt ergens in de bijbel ook gewaarschuwd volgens mij.

Hij begon ook relatieproblemen te krijgen met zijn ouders, en brengt dat vervolgens alsof dat door de therapie komt. Dat kan natuurlijk, maar laten we er even een ander licht op schijnen want het klonk wel een beetje raar in mijn oren. Hoe was je hartsgesteldheid tegenover je ouders vóórdat je aan zo'n therapie begint? Als je er achter komt dat je ouders ergens schuld aan hebben is volgens mij vergeving de weg om te bewandelen, hoe zwaar dat dan ook is. In plaats van iets in je hart te kweken waardoor je zélf die afstand maakt en een relatie verslechterd.
Als je iemand lief hebt ben je eerder geneigd tot vergeving toch (liefde rekent het kwaad niet aan), ook al zou zo iemand je onrecht hebben aangedaan? Ik denk dat alle ouders wel verkeerde dingen doen tijdens de opvoeding, maar om dat nou als rede te nemen om je relatie te laten verslechteren zou niet nodig hoeven te zijn. Vergeef en vergeet en wees vrij! (laat los en wordt losgelaten). Misschien dat de hulpverlener in kwestie Sander hier beter in had moeten begeleiden, en misschien dat ie dat ook gedaan had maar dat Sander zelf een andere weg koos, dat kan niemand zeggen dan alleen hijzelf.

"Een mens alleen" werd ook nog benoemd, dat zoiets niet zou kunnen. De apostel Paulus had het er al over dat sommigen geroepen zijn om alleen te blijven in het leven, volgens mij in 1 Kor. 7. Hij was zelf ook niet getrouwd en dat was zijn voorkeur ook.
_________________
Ik ben in staat alles te doen door Christus, Die mij daarvoor de kracht geeft.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
HansGeregistreerd op: 20-11-2007
Berichten: 76

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Di 19-Jan-2010 14:17
Reageer met quote

Mijn vrouw gaat naar een evangelisch charismatische gemeente in Rotterdam,en afgelopen zondag zei de voorganger gelukkig ben ik geen homo geworden,
mijn vrouw vond dat een behoorlijk kwetsende opmerking naar eventuele aanwezige kerkleden die dergelijke gevoelens hebben en sprak hem na afloop
aan,hij antwoordde dat hij zijn kerk zuiver wil houden...........mijn partner attendeerde hem nog op het intitatief van de IKON,m.b.t.homo zoekt kerk,
zijn antwoordde luidde,die komen er bij ons niet in.........nu heb ik wel bewondering voor mensen die recht in de leer staan,of van orthodoxe huize zijn,
of het standpunt wat het vaticaan huldigt,maar de liefdeloosheid die eruit spreekt,en de veroordeling vind ik ronduit schokkend te noemen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
justed
Beheer


Geregistreerd op: 5-5-2004
Berichten: 878
Woonplaats: Ede

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Di 19-Jan-2010 15:01
Reageer met quote

Hans schreef:
afgelopen zondag zei de voorganger gelukkig ben ik geen homo geworden

Dat vind ik ook een behoorlijke kwetsende, grove en lompe uitspraak! 1

Het lijkt wel een uitspraak van een zelf-gerechtvaardigde farizeeër uit een bekend bijbelvers die uitroept: "Dank u God dat ik niet ben als die andere mensen" en zich daarmee verheft ten koste van broeders en zusters in Christus, met dat soort dingen moet je altijd uitkijken. Ik vind het ook behoorlijk ongepast gedrag voor een voorganger, als je nou net tot geloof komt kan ik het me nog voorstellen, maar van een voorganger verwacht je ergens toch een ander gedrag (ook al is een voorganger ook niet volmaakt, maar een bepaalde geestelijke volwassenheid is niet misplaatst). Zeker van een voorganger die naar eigen zeggen zijn gemeente zuiver wilt houden, maar met zijn eigen uitspraken een smet gooit over de gemeente ... ik hoop dat deze voorganger dat op een dag door Gods genade mag inzien.

Het doet mij namelijk sterk denken aan het verhaal over de tollenaar en de Farizeeër uit Lucas 18:9-14. Waarin de farizeeër (een religieus persoon) er prat op ging niet te zijn als de andere mensen, hij vond zichzelf toch wel een stuk beter dan de rest. Uiteindelijk ging deze farizeeër niet gerechtvaardigd naar huis, want een ieder die zichzelf verhoogt zal vernederd worden.

Bid voor die voorganger Hans of spreek hem er desnoods later nog eens op aan als je er mee bij God geweest bent. Je voorganger hoeft zijn standpunt met betrekking tot homoseksualiteit of andere zonde niet te laten varen, absoluut niet zelfs. Maar hij moet zich wel laten vervullen met de liefde van Christus, die niet kwam om te veroordelen maar om te redden. Want het is zoals jij het al zegt compleet liefdeloos, waarmee zijn hele bediening in feite pure ijdelheid is geworden ... als je de liefde niet hebt, dan heb je niets meer.
_________________
Ik ben in staat alles te doen door Christus, Die mij daarvoor de kracht geeft.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
HansGeregistreerd op: 20-11-2007
Berichten: 76

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Di 19-Jan-2010 16:05
Reageer met quote

En dit is een voorganger die toch bekend is in christelijk nederland,wil zijn naam niet noemen,omdat ik dat niet netjes vind,
maar mijn vrouw komt graag in die kerk maar heeft toch een paar maal bepaalde opmerkingen over homoseksualiteit voor zich gehouden
maar trok afgelopen zondag de stoute(moedige)schoenen aan,om hem erover aan te spreken.Ik vind niet dat hij zijn standpunten
t.a.v.homoseksualiteit hoeft te wijzigen,maar uitspraken als gelukkig ben ik geen homo geworden,en ik wil mijn kerk zuiver houden,
vind ik stuitend.Hij ziet homoseksualiteit als iets waarvan je genezen(moet/kan worden,en èèn van de oorzaken is,een afstandelijke
vader,een overbeschermde moeder,daarnaast is homoseksualiteit van de duivel...........Let wel mijn vrouw en ik vinden homoseksualiteit
ook niet zoals God het oorspronkelijk bedoeld heeft,maar wij vinden dat je wel liefdevol moet omgaan met andere mensen.
Je hoeft homoseksualiteit niet te ommarmen,of het normaal te vinden,maar een dergelijke uitspraak is buitengewoon bot!
Je zal maar in zijn gemeente zitten en dergelijke gevoelens hebben.Ik ben bekend met hoe de bijbel erover spreekt,en leg dat niet
naast mij neer,maar ik vind het veels te ver gaan,mijn homoseksuele medemens te veroordelen,en te laten doorschemeren,niet in mijn gemeente!
Het oordeel is niet aan mij.Ben mij er ook helemaal van bewust dat dit thema een splijtzwam kan vormen in gemeentes.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JaniceGeregistreerd op: 30-12-2007
Berichten: 225
Woonplaats: Elspeet

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Wo 20-Jan-2010 19:53
Reageer met quote

Ik sluit me qua mening volledig bij Hans en Eduard aan.
Verder vind ik het vreemd dat die voorganger zijn kerk zuiver wil houden... Als het goed is zitten er de vuilste mensen toch in de kerk? 1
_________________
..†.. just One Way ..†..
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Yvon
Moderator


Geregistreerd op: 9-6-2004
Berichten: 886
Woonplaats: 5442

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Vr 29-Jan-2010 23:22
Reageer met quote

Quote:
gelukkig ben ik geen homo geworden

Misschien zou hij gelukkiger zijn als hij dat wel wat geworden, maakt je klein voor God en maakt de drempel voor je leven afleggen een stuk lager.
Met andere woorden, in mensen ogen misschien een drama maar door Gods ogen een zegen. Zo heb ik het mogen ervaren, ookal is het ECHT moeilijk, God gebruikt alles ten goede voor wie Hem liefhebben.

Deze voorganger heeft niet beseft wat hij zei, en ik denk toch dat we daarin moeten zijn als Jezus en zeggen: vergeef het hem want hij weet niet wat hij zegt. Ik zal ook wel eens uitspraken hebben gedaan waarvan ik niet wist wat ik zei, en mij is ook (heel) veel vergeven 1
_________________
"Moed is vrees die gebeden heeft'
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
JaniceGeregistreerd op: 30-12-2007
Berichten: 225
Woonplaats: Elspeet

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Zo 31-Jan-2010 00:29
Reageer met quote

Yvon schreef:
Deze voorganger heeft niet beseft wat hij zei, en ik denk toch dat we daarin moeten zijn als Jezus en zeggen: vergeef het hem want hij weet niet wat hij zegt. Ik zal ook wel eens uitspraken hebben gedaan waarvan ik niet wist wat ik zei, en mij is ook (heel) veel vergeven 1


Daar heb je zeker gelijk in! Ik bedoelde het ook niet als bestempeling of iets dergelijks, het viel me alleen wel op.
_________________
..†.. just One Way ..†..
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Yvon
Moderator


Geregistreerd op: 9-6-2004
Berichten: 886
Woonplaats: 5442

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Zo 31-Jan-2010 11:23
Reageer met quote

oh was ook helemaal niet ter beschuldiging van iemands uitspraak hoor 1
_________________
"Moed is vrees die gebeden heeft'
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    ACI Forum forum index -> Verslagen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4
Pagina 4 van 4

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

(c) 1997 - 2005 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.