Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Berichten sinds laatste bezoek · Bekijk onbeantwoorde berichten · Actieve onderwerpen · Bekijk je berichten · Zoeken
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
ACI Forum forum index -> Bijbelstudie Plaats nieuw bericht   Plaats reactie
1 Johannes
Auteur Bericht
justed
Beheer


Geregistreerd op: 5-5-2004
Berichten: 878
Woonplaats: Ede

Bericht Onderwerp: 1 Johannes
Bericht Geplaatst op: Zo 07-Okt-2007 15:18
Reageer met quote

Even een onderwerp over 1 Johannes omdat daar dingen in staan die ik net als de rest gewoon geloof, maar wat ogenschijnlijk allemaal niet waar blijkt te zijn.

In een ander topic zei Bo
"Als de HGeest toch alles openbaart, hoe komt het dan dat de meeste christenen nog varkensvlees, mosselen enz... eten"

Terwijl in 1 Johannes 2 staat geschreven "de Geest waarmee Christus u gezalfd heeft, blijft in u; niemand hoeft u te onderrichten. Want zijn Geest onderricht u op elk gebied. En wat hij zegt is waar en vrij van bedrog. Blijf in hem zoals hij u geleerd heeft"

Zou het waar zijn wat hier staat, dat deze Geest ons alles leert wat we nodig hebben? En hoe zit dat dan in de praktijk, kent iemand deze vorm van onderricht?

Verder staat er bijvoorbeeld in 1 Johannes 3:5 "U weet dat Christus is verschenen om de zonden weg te nemen en dat er in hem geen spoort van zonde is. Wie in hem blijft, zondigt niet"
Ook een zeer hoopvolle boodschap, dat niet door ons toedoen maar door Zijn toedoen we niet enkel vergeven maar ook bevrijd worden van zonde.

Hoe kijken jullie hier nu tegenaan?
_________________
Ik ben in staat alles te doen door Christus, Die mij daarvoor de kracht geeft.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
EdwinGeregistreerd op: 17-2-2007
Berichten: 39

Bericht Onderwerp:
Bericht Geplaatst op: Ma 08-Okt-2007 12:33
Reageer met quote

Quote:
Zou het waar zijn wat hier staat, dat deze Geest ons alles leert wat we nodig hebben? En hoe zit dat dan in de praktijk, kent iemand deze vorm van onderricht?
We kunnen idd. door ingevingen, tekstverwijzingen e.d geleid worden door de Heilige Geest en wel; op Zijn tijd. Ook kan de Geest via anderen tot ons spreken. Vaak hebben we dat niet altijd even door. Ook de Geest kan opeens door je heen spreken en ook dat is iets wat we niet altijd even door hebben. De Heilige Geest doorzoekt de diepten Gods. Hij is dus ook een Leraar. Maar we blijven ook de verantwoordelijkheid houden om het te toetsen. " doorproeft de geesten.." We kunnen immers verleidt worden door demonische machten, indien we niet onze wapenrusting daadwerkelijk gebruiken.Quote:
Ook een zeer hoopvolle boodschap, dat niet door ons toedoen maar door Zijn toedoen we niet enkel vergeven maar ook bevrijd worden van zonde.


Hij doet zowel het willen als de werken in ons..(Filipenzen) Vaak willen we onszelf verbeteren en laten we God pas toe als we Zijn hulp daarbij nodig hebben. Echter God wil ons leven in zijn geheel. Het leven is mij Christus en sterven gewin, zegt Paulus. Ieder gerichtheid naar bv onszelf of naar anderen, is al zonde. Het Zaad Gods in onze harten diet te groeien. God geeft de wasdom.
Het wederomgeboren zijn betekent , dat we naar Hem toe groeien...naar boven toe.. Het is dus tevens een groeiproces: Eťn plant met Hem worden. Geloof richt zich altijd op hetgeen wat niet zichtbaar is; ongeloof, daarentegen, richt zich altijd op hetgeen wat zichtbaar is.

Paulus ervoer die strijd ook. Tussen Geest (nieuwe natuur)en vlees (oude natuur). Het gaat automatisch tegen elkaar in. Daarom in Christus blijven.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie    ACI Forum forum index -> Bijbelstudie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

(c) 1997 - 2005 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.