Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Leden online
 41 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Wie met wijzen omgaat, wordt zelf wijs, wie met dwazen verkeert, is er ellendig aan toe.
-- de Bijbel --
Changelog

Hieronder vind je een overzicht van alle veranderingen op de site en op de achtergrond van de site die niet de moeite waard zijn om als nieuwsbericht geplaatst te worden, maar voor sommigen wellicht wel interessant zijn.

[Website] Voorgelezen artikelen / overdenkingen
08-01-2009 - Ik heb op de site de mogelijkheid gebouwd om artikelen te verrijken met multimedia, op dit moment beperkt tot youtube. Dit wordt vooral gebruikt om de overdenkingen audiovisiueel (op dit moment nog slechts audio) te ondersteunen.

Dit met name bij de overdenkingen omdat dit de artikelen zijn waar het ACI om gaat, en ik kan me voorstellen dat sommige mensen het prettiger vinden te luisteren dan om te lezen. In de overdenkingen worden immers meestal stukken van het evangelie uitgelegd, en dat is de enige rede waarom ACI opgericht is. Het enige dat we hoeven te weten (om met de woorden van Paulus te spreken) is de gekruisigde, Jezus Christus.
[Website] Evenementen aanleveren
25-05-2007 - Het is nu mogelijk om je evenementen nůg completer aan te leveren voor plaatsing op ACI. Tijdens het invullen van het evenement is het direct mogelijk om een locatie uit de database uit te kiezen, en als deze er niet bij staat om de locatie (of organisator) direct toe te voegen aan de ACI Gids.

Dit geldt tevens voor de artiesten die direct te koppelen zijn aan het evenement, mocht een artiest(en) niet voorkomen dan kan dit middels een invulveld aangegeven worden.

De rede dat er in de agenda gekozen is om locaties en organisatoren uit de ACI Gids te kiezen is zodat alles aan elkaar geknoopt kan worden. Zo is het binnenkort mogelijk om vanuit de ACI Gids te zien welke evenementen iemand organiseert, of om vanuit de agenda te klikken op de locatie voor meer informatie, zoals een routebeschrijving, adres, enzovoorts. Zodat alle benodigde gegevens eenvoudig binnen handbereik zijn voor jou als bezoeker.
[Website-techniek] Artiesten bewerken
22-12-2006 - Artiesten die je zelf hebt toegevoegd kun je vanaf heden ook zelf muteren als je dat wilt. Dat is handig als je bijvoorbeeld zelf de uitvoerende artiest bent, of als je in contact met die persoon staat.

Op het moment dat een mutatie wordt doorgegeven dan komt deze in de wachtrij te staan. En na een scan van de ACI eind-redactie wordt de mutatie gepubliceerd. Lijkt het je leuk om 1 of meerdere artiesten te beheren voor ACI dan ben je uiteraard meer dan welkom om dit te doen. Je kunt aangeven dat je graag mee wilt helpen via

Je kunt een artiest muteren door naar de artiest te gaan, of door naar Mijn ACI te gaan. Hier zul je een overzicht vinden van alle artiesten die je in het verleden toegevoegd hebt.
[Website-techniek] Bugs opgelost
27-10-2006 -
Ajax-bug
Bij het selecteren van een plaatsnaam bij het aanleveren van artikelen, en in het profiel werkte niet 100%, nu werkt het een stuk sneller

Login-bug
Er zat een fout in het inloggen op het moment dat je op het forum zat, het forum en de website beten elkaar een beetje. Het is nu zo ingesteld dat al het inloggen altijd via de website gaat, hier is een tussenscherm voor aangemaakt die zorgt dat de sessies juist ingesteld worden.

Als het goed is moeten de meeste loginproblemen nu verholpen zijn, het kan eventueel wel helpen als je al je cookies even weg gooit.
[Website] Mijn ACI makkelijker te bereiken
20-10-2006 - Mijn ACI was voorheen alleen via een link te bereiken, maar je kunt nu ook eenvoudig naar de snelkoppelingen komen om je profiel, je profieltekst en avatar te wijzigen door simpelweg met je muis over het woord Mijn ACI rechtsboven in de site te gaan.
[Website-layout] 800x600 resolutie
06-08-2006 - Ik zag dat ACI niet goed te zien was op een resolutie van 800x600. Of althans, de site was wel te zien maar hij gaf een onnodige scrollbar aan de onderkant van het scherm.

Dit probleem is nu opgelost, dus mensen met een 800x600 instelling kunnen nu ook op een juiste manier de site bekijken.
[Website] ACI Toolbar bijgewerkt
04-08-2006 - De ACI Toolbar is bijgewerkt, het nieuwe logo is er in geplaatst. En de twee onderdelen waarin het laatste nieuws en de laatste forum berichten getoond worden zijn samengevoegd naar een onderdeel.

Dit zodat de toolbar in de breedte niet te veel ruimte in neemt. Mochten jullie nog ideeŽn hebben voor toevoegingen aan de toolbar dan kun je die natuurlijk altijd aangeven via het Feedback forum of per mail naar .
[Website] Nieuwe blokken
04-08-2006 - Aan de linkerkant van de pagina's is wat meer informatie toegevoegd, zo zie je continu wat de laatste reacties en forumberichten zijn. En bij het lezen van het laatste nieuws zie je links ook een overzicht van meer artikelen die over dat onderwerp gaan, en wat de meest gelezen berichten zijn van de huidige week.

Dit is ingevoerd zodat het vinden van informatie wat eenvoudiger wordt gemaakt voor jullie.
[Website-layout] Nieuw logo
03-08-2006 - Afgelopen paar dagen is er gewerkt aan een nieuw logo voor ACI. ACI heeft nooit echt een logo/beeldmerk gehad, ik had gewoon de drie letters neergezet en schuingedrukt en vond het wel mooi zo, met in het achterhoofd dat ik dat 'ooit' wel eens zou doen. Deze week was daar dus het moment voor.

In het logo zitten een aantal grappige dingen verborgen, zo zitten er 2 vissen in en een abstract alpha-teken. De letters C en I vormen samen dit alpha-teken. De eerste vis kun je zien in de A en de C, welke samen (wel hťťl abstract hoor) een ichtus teken. Ichtus / Ιχθυς betekent "Jezus Christus Gods Zoon is Verlosser".

In de C zelf zit ook een visje, maar die lijkt wel op een wel doorvoed goudvisje
[Website-techniek] ACI goes MSN
05-07-2006 - Vandaag vandaag zijn de ACI Alerts officieel vrij gegeven, hier was al een tijdje aan gewerkt om te kijken hoe alles in elkaar stak, maar na een paar dagen testen bleek het goed genoeg te zijn om online te gaan.
[Website] Organisatie zoekfunctie uitgebreid
23-06-2006 - Ik heb de zoekfunctie binnen de ACI Gids organisaties uitgebreid. Als er nu in de zoekresultaten meerdere locaties (provincies/plaatsen) voorkomen of meerdere rubrieken, dan verschijnt er aan de linkerkant van het scherm automatisch een blok waarbinnen de gevonden resultaten kunnen worden gedetailleerd.

Bevat het resultaat slechts 1 locatie, of rubriek dan worden deze 'zoek-filters' niet getoond.
[Website] Nieuwe RSS Feed
21-06-2006 - Er is weer een nieuwe RSS Feed beschikbaar op ACI. Dit maal zijn het de verslagen/studies die aan de beurt zijn.

Om via RSS van de laatst toegevoegde studies op de hoogte te blijven kun je je RSS reader instellen op http://www.aciweb.nl/verslagen/rss.html.
[Website-techniek] Ledenkaart wederom bijgewerkt
16-06-2006 - De ledenkaart is wederom bijgewerkt. Dit keer is de kaart wat uitgebreider geworden en is het mogelijk om per plaatsnaam het aantal leden te kunnen zien, en is het op een eenvoudige manier mogelijk gemaakt om te kunnen inzoomen op een bepaalde plaats.
[Website] Organisaties en nieuw menu
16-06-2006 - Er is een nieuw onderdeel geÔnstalleerd op ACI, namelijk de Organisatie gids. Meer informatie over deze toevoeging kun je vinden in het bijgehorende nieuws artikel.
[Website-techniek] Statistieken
11-05-2006 - De bezoekers-statistieken zijn aangepast, naast een tekstuele weergave van de cijfers zijn er nu ook grafieken aan toegevoegd. Dit is een nieuwe experimentje van mij, de complete statistieken zijn nog in een enorme alpha-fase, maar het begint er op te lijken.
[Website] Ledenkaart bijgewerkt
27-04-2006 - De ledenkaart is vanaf vandaag gedetailleerder, heel veel plaatsen in nederland zijn heel ver in te zoomen waardoor je zelfs je huis kunt zien (ik heb mijn huis al gevonden).

Verder zijn de punaises die de plaatsen aanduiden waar leden wonen verkleind om de boel wat overzichtelijker te houden.
[Website] Nieuwe RSS Feed
01-04-2006 - Voor de RSS liefhebbers onder jullie heeft ACI nu een nieuwe feed, namelijk de Agenda. Via http://www.aciweb.nl/agenda/rss.html kun je nu de tien aankomende events uit onze agenda uitlezen.
[Website-techniek] Aanleveren uitgebreid
01-04-2006 - Zoals bekend is het mogelijk voor alle leden om informatie op de site te plaatsen. Er is door diverse mensen gevraagd om mogelijkheden dat aangeleverde teksten ook opgemaakt kunnen worden (dus tekst vet maken, schuin maken enzovoorts). Uiteraard is dit mogelijk, en ik heb bij wijze van experiment deze mogelijkheid nu ingebouwd.

Bij het toevoegen van artikelen, verslagen, events, artiesten is nu een veld aangemaakt die ongeveer zo werk als MS Word. Let hierbij wel op dat teksten die vanuit Word geplakt worden er niet mooi uit kunnen komen te zien, hiervoor is een knop Plakken als Word ingevoegd, zodat de tekst nog enigzins goed naar voren komt.
[Website-techniek] Statistische informatie
03-02-2006 - Ik heb een poging gewaagd om wat statistische informatie toe te voegen voor de geÔnteresseerden. Hier zijn 2 soorten van, het Site gebruik en Bezoekers-statistieken.

De bezoekersstatistieken kloppen volgens mij nog niet helemaal, omdat ze her en der afwijken met de statistieken die ik van de webserver terugkrijg. Maar het geeft een goede indruk voor de nieuwschierigen.

Het site gebruik laat zien wat de meest gelezen/bezochte onderdelen zijn op ACI. Op dit moment is dit overzicht beperkt tot artikelen, verslagen en het forum.
[Website-layout] Weblinks
27-01-2006 - Het overzicht met links naar andere sites is aangepast. Voor alle sites wordt automatisch een plaatje gegenereert en naast de link gezet zodat de bezoeker direct kan zien hoe de site er ongeveer uit ziet. Echter worden alleen sites getoond die op DMOZ (Open directory project) wordt vermeld.
[Website-layout] Artiesten
26-01-2006 - Het onderdeel artiesten is qua layout enigzins veranderd. Dit had ik al gedaan nadat de artiesten in genres onderverdeeld waren, en sinds vandaag zoekmogelijkheden hadden. Maar nu heb ik ook de weergave van de artiest zelf verbeterd. Aan de rechterkant zijn er statistieken bijgekomen (nu nog beperkt tot het aantal optreden, maar dit zal snel uitgebreid gaan worden) en is het lettertype iets verkleind in dat blok.

Verder is bij de artiesteninformatie het genre een link geworden waarachter weer een lijst zit met alle artiesten binnen dat genre.
[Website-techniek] Zoekmogelijkheden uitgebreid
26-01-2006 - Ik heb de zoekmogelijkheden van de site uitgebreid en tegelijkertijd versimpeld. Voorheen kon je alleen naar een bepaald woord zoeken, maar nu kun je ook aangeven binnen welk onderdeel op de site je wilt zoeken.

Verder zijn de Verslagen, Nieuws, Artiesten en de Agenda uitgebreid met een klein zoekveld. Hiermee kun je binnen het desbetreffende onderdeel zoeken.
[Website-techniek] Nieuws-archief
26-01-2006 - Het nieuws heeft nu een archief, door in het hoofdmenu Artikelen Nieuws te selecteren (of een andere categorie) krijg je een overzicht van de laatste 7 berichten te zien. Boven dit overzicht staat een link Toon archief hiermee kun je naar het archief toe, en via het selectiemenu aan de bovenkant kun je selecteren van welke maand en welk jaar je graag de berichten zou willen lezen.
[Website] Artiesten
23-01-2006 - De weergave van de artiesten is veranderd omdat de database te groot werd om alles op 1 pagina te tonen. Als je nu naar de artiesten gaat krijg je eerst een overzicht te zien van de 20 laatst toegevoegde artiesten. Om verder te kijken zijn de artiesten nu onderverdeeld in genres, door op een genre te klikken krijg je iedereen uit dat genre.

Dit is gedaan om de boel wat overzichtelijker te houden, zeker omdat dit onderdeel steeds verder gevuld en uitgebreid gaat worden.
[Website-techniek] Site-stats
21-01-2006 - Ik heb op de voorpagina van de site het blok Wie is online vervangen door sitestats. Hierin kun je zien hoeveel gasten en leden op dit moment online zijn, en hoeveel bezoekers er vandaag al geweest zijn (en je kunt zien hoeveel dit er gisteren waren). Een bezoeker is een bezoeker zolang hij/zij aanwezig is op de site, en een half uur daarna. Als iemand van de site weg gaat en een paar uur later weer terugkomt dan telt dit weer als een bezoeker. In de toekomst zullen er meer statistische gegevens komen van ACI.
[Website-techniek] Eigen inbreng
18-01-2006 - Sommige onderdelen op ACI hadden nog geen mogelijkheid om zelf dingen aan te brengen. Dat is vanaf vandaag wel, als je op een pagina komt (verslagen/nieuws/artiesten/agenda) dan staat hier een link dat je zelf iets kunt aanbrengen.

Je moet hier wel lid voor zijn, maar dat wordt duidelijk gemaakt nadat je er op geklikt hebt.
[Website-techniek] UBB probleem opgelost
10-01-2006 - Er was een probleem met de UBB code, als er een enter gegeven werd (bij het commentaar op artikelen, of in een privťbericht) dan werden deze niet correct weergeven. Dit probleem is nu verholpen.
[Website-layout] Layout verslag-categorieŽn
05-01-2006 - Ik heb de layout van het overzicht van categorieŽn bij de Verslagen enigzins aangepast, eerst stonden deze strak onder elkaar. Maar om beter gebruik te maken van het beeldscherm heb ik hier 2 kolommen met blokken van gemaakt.
[Website-techniek] Ledenkaart geoptimaliseerd
02-01-2006 - De ledenkaart is geoptimaliseerd, deze kaart toont pijltjes op alle plekken waar ACI leden zich bevinden, deze was erg traag. Ik heb nu in de database alle coŲrdinaten ingevoerd van elke plaats binnen Nederland, waardoor deze sneller kunnen doorgegeven worden aan de applicatie die de landkaart genereert.
[Website-techniek] Zoekmachines
22-12-2005 - Mensen die de site nu vanaf een zoekmachine vinden en doorgelinkt worden naar de gevonden pagina, wordt het nu makkelijker gemaakt doordat alle zoekwoorden die opgegeven zijn in de zoekmachine gemarkeerd worden door een lichtgroene achtergrond. Als een pagina niet gevonden kan worden die wťl in een zoekmachine staat dan wordt de bezoeker automatisch doorgeleid naar de zoekmachine op ACI waar zijn/haar zoekwoorden gebruikt worden om verder te zoeken op de site.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.