Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Meer Overdenkingen
Meest gelezen
Leden online
 21 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Als je wist dat je nog maar een dag te leven had, wat zou je dan doen? Hoe zou je die ene dag doorbrengen? Zou je niet nagaan of je leven de moeite waard is geweest? Of je de juiste keuzes hebt gemaakt? Of je wel de juiste prioriteiten hebt gehad? Zou je je niet afvragen wat je te wachten staat na je dood? Zou je je niet afvragen of er misschien nog een ander leven is, misschien toch wel een leven dat eeuwig duurt? En wat zou je reactie zijn als je wist dat Ik volgende week naar deze wereld zou terugkeren? Zou je je niet haasten om alles in orde te maken, om dingen recht te zetten? Zou je relatie met Mij niet het allerbelangrijkste worden, belangrijker dan wat ook? Waarom leef je zo oppervlakkig, alsof Ik niet besta? Alsof er geen eeuwigheid is? Alsof je korte leven op aarde het enige is dat telt?
-- de Here Jezus --
Onze zondige neiging verstikken
Uitgegeven op 05-03-2010 (8605 keer gelezen)
Een piloot vloog boven de woestijn en maakte een landing om te tanken. Toen hij even later weer boven bergachtig gebied vloog hoorde hij opeens een krabbelend geluid achter zit. Het klonk alsof er een dier in de romp van het vliegtuig zat. De piloot schrok, want als een dier aan de elektrische bedrading begint te knagen, zouden de problemen niet te overzien zijn! Daarbij was er in dit ruige gebied zo snel geen geschikte landingsplaats voor handen.
Toen kreeg de piloot een idee, hij liet het vliegtuig steeds hoger en hoger klimmen, tot het geknaag en geknabbel ophield. Toen hij later weer op de basis geland was vond hij een grote woestijnrat, die bij het tanken ongemerkt naar binnen moest zijn geglipt. Maar de verstekeling was nu dood, toen de piloot steeds hoger ging vliegen was de woestijnrat door gebrek aan zuurstof gestikt.

Zo is het ook met ons en met ons geestelijk leven, als we ons richten op de Heer, en steeds meer opstijgen naar Hem toe naarmate we door koorden van liefde naar Hem getrokken worden. Dan verstikken we onze zondige neigingen en behoeftes: die sterven namelijk af op grote hoogte! In de buurt van Gods heiligheid kan ongerechtigheid immers niet langer blijven bestaan, ze verteren!

“Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt de dingen die boven zijn, niet die op de aarde zijn. Want gij zijt gestorven en uw leven is verborgen met Christus in God. Doodt dan de leden die op de aarde zijn: hoererij, onreinheid, hartstocht, boze begeerte en de hebzucht, die niet anders is dan afgoderij, om welke dingen de toorn Gods komt. Daarin hebt ook gij eertijds gewaneld, toen gij erin leefdet. Maar thans moet ook gij dit alles wegdoen: toorn, heftigheid, kwaadaardigheid, laster en vuile taal uit uw mond. Liegt niet meer tegen elkander, daar gij de oude mens met zijn praktijken afgelegd, en de nieuwe aangedaan hebt, die vernieuwd wordt tot volle kennis naar het beeld van Zijn Schepper …” -- Kolossenzen 3:1-3, 5-10

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2015 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.