Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Meer Overdenkingen
Meest gelezen
Leden online
 41 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Niets is meer tegengesteld aan een hemelse hoop, dan een aards hart
-- William Gurnall --
Zijn liefde is meer
door Yvonne Uitgegeven op 14-07-2009 (14178 keer gelezen)
Soms begrijp ik niet hoe God mijn leven veranderd wat hij precies veranderd en op welke manier ... ik kan zo enorm veel vragen hebben. "Ben ik wel echt, ben ik wel eerlijk?" Soms is het zo dubbel, mijn eigen ik gaat soms wel heel letterlijk in tegen Gods wil. Soms besef ik me heel goed dat het een innerlijke strijd blijft zolang ik in dit aardse voorbijgaande lichaam aanwezig ben. Het feit dat Galaten schrijft over dat we wanneer we in de Geest zijn begonnen niet in het vlees moeten eindigen, laat mij wel zien dat het dus mogelijk is weer te wandelen in het vlees.

Het is en blijft onze dagelijkse keus om te kiezen voor Gods wil of voor onze eigen wil. En wat God in jou leven wil zal Hij je duidelijk maken als je je oren op Hem richt. Sommige dingen weet je diep van binnen, maar zijn te moeilijk in jou ogen, en daarom ga je de weg van je eigen goeddunken. Of soms begrijp je niet waarom God iets van je vraagt. Hij heeft geduld, en enorm veel liefde voor elk mens die op aarde leeft. Hij kent onze tekortkomingen en onze zwakheden, Hij weet welke vragen en pijn wij met ons mee dragen. Maar Hij kent ook het leven dat we mogen ontvangen als we Zijn raad volgen. Hij verheugd zich in ons bestaan en wil niet liever dan dat onze vreugde volmaakt is. Dat betekend niet dat we geen pijn zullen kennen in ons leven, of dat we geen moeilijkheden tegen zullen komen. Sterker nog, vaak wordt ons geloof in die momenten versterkt, door onze afhankelijkheid van Hem. Onze Schuilplaats zoeken we op als we willen schuilen en onze Redding vinden we als we in nood zijn.

God zegent ons wanneer Hij deze dingen toe laat in ons leven, ook al voelt het voor ons vaak zo tegengesteld. Soms rennen wij overal naar toe, zoeken onze voldoening in mensen of in allerlei bezigheden. Maar God is soms zo genadig dat Hij alle deuren om ons heen sluit, behalve dé Deur, ook wel heiliging genoemd. En dat kan maken dat je in een situatie van eenzaamheid en pijn komt, maar de Heer zegt tegen jou "Kom tot mij allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven. Kom tot mij, jij die denkt je pijn alleen te moeten dragen, Ik zal je kracht geven. Kom tot mij allen die nergens voldoening in kunnen vinden, en Ik zal u het echte leven laten kennen. Kom tot mij, als je twijfels je gedachten beheersen en Ik zal je zekerheid geven. Luister naar Mijn stem, geloof mijn woorden en vind een schat die niemand je kan afpakken" - Hij heeft jou lief, Hij kent jou.

Ik wil je bemoedigen met het feit dat God je tot in het diepst van je wezen kent, dat geen pijn voor Hem verborgen is, geen twijfel aan zijn zicht voorbij gaat. Hij kent jou en mijn hart, en weet waar wij ons vertrouwen in stellen. Wees niet bang als momenten van eenzaamheid komen, wees niet bang als de grond onder je voeten lijkt weg te vallen. Want als je op Hem je vertrouwen stelt, al is het maar met een enorm klein geloof dat je in je hebt, zal Hij je een weg wijzen die hoger is dan jij kan bedenken. Als de grond onder je voeten weg gebroken wordt en het zand wegspoelt door het water, en je net zoals Petrus door de golven heen zakt, strek je dan naar Hem uit. Hij is je Redding, Hij is de Rots, onze grond, die nooit zal kunnen worden weggebroken, door welke aardbeving of storm ook! Hij staat immers boven alle machten. En Hij die hoog verheven is, ziet om met een bewogenheid, een voor ons niet te bevatten liefde. Hij is werkelijk het antwoord op al onze vragen!

Steeds meer en meer mag ik leren dat Hij voorziet in alle dingen, ook wanneer we niet alles begrijpen. Steeds meer en meer mag ik Gods liefde zien door alles heen. Soms heb ik zoveel vragen, en kijk ik om mij heen in de wereld, en wordt ik afgeleid door alles om mij heen, ik raak dan in verwarring en in paniek. Het klopt niet, alles gaat zo tegendraads in mijn leven als ik naar de wereld om mij heen zie. Ik raak in verwarring als ik blijf kijken, allerlei gedachten van twijfel komen op mij af: "Ben je wel goed bij je hoofd? Zo hoort het toch niet, zo gebeurt het nergens. Dat geloof je toch niet, dat is belachelijk kijk maar om je heen, dat is niet reëel". En hoe meer je kijkt, hoe verwarrender alles wordt. "Ja maar ik, en wat als, en hoe, waar ..."

God gaat een wonderlijke weg, ver boven mijn denken uit en al wandelend zijn we een eind op weg. Maar even sta ik stil, draai ik mij om en zie gebeuren wat ik hier boven beschreef. Het is alsof God even zwijgt en mij laat kijken. Hetgene dat mij verward is dat datgene wat mijn leven ooit eens beheerste, mijn eigen ik, zich aan mij opdringt."Wat je doet is niet goed, komop je bent jezelf niet. Is dat wat JIJ leuk vond? Is dat wat JIJ wilt? JIJ had toch andere doelen in je leven, JIJ koos toch voor dit en dat. Jij bent jij niet meer nu je met Hem bent". Wat beduusd van die gedachten begin ik de confrontatie aan te gaan en antwoord "Nee mijn eigen ik heb ik ingeruild voor een leven met God en Zijn leven in mij". Ik krijg als antwoord terug: "ohw dus jij mag jezelf niet zijn?". Het zweet begint me uit te breken "Tuurlijk mag ik mezelf zijn!!". Meteen gaat de aanval door: "oh maar niet je eigen wil doen.. of jou eigen verlangen .. als je dat inruilt mag jij dus duidelijk jezelf niet zijn". Op dat moment slaat de twijfel toe en ik begin te stotteren "jawel ... toch ... dit is toch wat ik wil?". "Oja? wat JIJ wil? wat zegt jouw hart, wat zegt jouw wil, jou, jij ... jij ... jij ... jij ... jij ... JIJ!"

Plots voel ik een hand op mijn schouder en lLangzaam draai ik mij om. Met tranen in mijn ogen en met gedachten vol verwarring die gieren door mijn hoofd, kniel ik voor Hem neer. "Ik begrijp het zelf soms ook niet Heer, ik kan het niet uitleggen, Ik wil niet MIJN wil doen, ik wil Uw wil voor mijn leven. Mijn eigen ik brengt mij alleen maar bij U vandaan, ik weet niet waar ik moet gaan zonder Licht. Ik klamp me vast aan Zijn voeten. NOOIT wil ik loslaten!". Hij dringt zich niet op, maar geeft mij de mogelijkheid door Jezus om een nieuw leven te ontvangen. Een leven waarvan ik niet weet hoe die loopt, maar waarin ik mij mag laten leiden door Hem die mijn leven in Zijn hand vasthoud. En het geluk wat ik daarin vind is veel intenser en veel dieper dan mijn eigen oppervlakkige gedachten en wil. Uitleggen kan ik het niet, en beschrijven kan ik het niet, ik weet het alleen doordat God het laat zien. Soms maak je iets mee, zie je dingen, die je gewoon niet kan omschrijven of uit kan leggen, omdat er geen woorden voor bestaan. Zo is ook het leven van God dat Hij in mij bewerkt. Door al mijn eigen stomme misstappen heen, gaat Hij door

Hij zal je laten zien waar Hij mee bezig is, Hij zal je bevestiging geven door alle stemmen en twijfels heen dat Hij de weg met jou gaat en jij niet bang hoeft te zijn. Het leven met Hem is wonderlijk, maar ook soms moeilijk. Elke splitsing die je tegen komt, moet je kiezen voor jouw wil of de wil van Hem die in jou woont. En God zelf helpt je daarbij want in eigen kracht kan je het niet. Hij voorziet, Hij is niet voor niets de Voorziener. Als ik soms om mij heen kijk, en mijn eigen gevoelens laat spreken komt mijn oude ik weer boven water. Wij kunnen beginnen in de Geest (laten leiden door God) en eindigen met in het vlees (onze eigen wil). Maar ik hoop dat God ons vasthoud en dat wij eindigen in de Geest, tijdens ons leven op aarde niet toegeven aan de verlangens van ons vlees, maar de wil zoeken van Hem die ons innig liefheeft, en stil te zijn voor Hem.

Soms lijkt het dat hoe hoger de wegen worden samen met God, hoe dieper het dal wordt dat je achterlaat. En hoe gevaarlijker het wordt achterstevoren te gaan staan en je je laat meeslepen het dal in. Leer jezelf kennen in Hem, luister naar de woorden die Hij over jouw spreekt. In Christus zijn we vrij van veroordeling, vrij van schuld en mogen we onze vreugde en geluk in Hem vinden. En het geluk in Hem is wonderlijk. Soms denk ik dat het geluk dat ik voorheen had beter was, maar op die momenten laat God zien wat Hij bewerkt, en word je stil en word je totaal vervult met een intens geluk. Hij weet de weg, Hij heeft jou en mij lief, Hij is de volmaakte liefde. Buiten Hem hebben we echt niets nodig, ook al horen we alleen maar tegengestelde dingen om ons heen. Hij voorziet in alles, Hij wil ons winnen door Zijn liefde aan ons te laten zien. Ik heb het mogen zien doordat Hij het kostbaarste wat Hij had, heeft gegeven voor onder andere mij. Zijn liefde liet Hij zien door Redding te geven en dat Hij met een gebroken hart toeliet dat Zijn zoon stierf terwijl hij het uitriep "Mijn God waarom hebt U mij verlaten". Ik ben (nog) geen moeder, maar ik kan mij indenken dat een hartenkreet van een kind verscheurend is, helemaal als je je kind van pijn kan bevrijden. Maar God deed het niet, want Zijn wegen waren hoger dan de onze, Hij zag meer, namelijk jou en mijn redding. Hij liet het toe dat zijn hart brak om jou te winnen en Hij zal weer zijn liefde laten zien, en nogmaals en nogmaals tot in de Eeuwigheid.

Momenteel laat Hij mij zijn liefde zien door mijn relatie met Eduard. Wij hebben totaal geen idee hoe het allemaal is gebeurd, en hoe het in Gods ogen is bedoeld. Maar het gebeurt, het gebeurt gewoon simpelweg omdat Hij ons voorgaat. Dit weekend heeft God laten zien, waar Hij mee bezig is op dit gebied. Wat is mijn inzicht dan toch klein, en wat zijn mijn gedachten dan toch waardeloos als Zijn werk zichtbaar wordt voor mij.

Hij is het leven, mijn doel is te worden zoals Jezus, het beeld te dragen van God. En dat kan alleen als ik mijzelf verlies, elke dag! Want dan groei ik, omdat God doorgaat waar ik eindig, God geeft mij een cadeau, waarin ik nog meer mag leren en groeien, en dat is mijn aanstaande man die ik van God heb mogen ontvangen. Ik heb niet gekozen, maar God heeft gegeven en steeds meer begin ik te begrijpen waarom. Door onze relatie mag ik leren onvoorwaardelijk lief te hebben, en zal God Eduard en mij meer en meer vormen naar Zijn beeld en niet alleen ons, maar iedereen die dat doel heeft in zijn/haar leven. Soms begrijp je het misschien niet, soms snap je er echt helemaal niets van, mMaar wees stil ... en weet dat Hij God is. Hij is met je, en zal jou nooit loslaten wanneer je verward of vermoeid bent, integendeel Hij komt je zelfs tegemoet.

Want Hij heeft je lief.
Innig lief.


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.