Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Meer Overdenkingen
Meest gelezen
Leden online
 45 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Wie een wijs hart heeft, spreekt verstandige woorden, en geeft kracht aan het betoog van zijn lippen.
-- de Bijbel --
Wonderlijk tuinieren
door Yvonne Uitgegeven op 28-05-2009 (12433 keer gelezen)
Een tijd geleden schreef ik wel regelmatiger een kleine overdenking. Maar zoals het seizoen eigen is, is het de ene keer een warmer en vruchtbaarder seizoen dan het andere. Soms lijkt er iets voor het oog af te sterven, maar groeit er in het verborgene een nieuw geestelijk leven, wat een tijdje later weer tot bloei komt. Gods schepping is zo mooi, en getuigd soms zo sterk van Zijn werk. Ook in ons, en dat maakt me rustig, Hij heeft werkelijk alles onder controle.

"Ik sta voor de deur en ik klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen" -- Openbaring 3.

Ik bleef even stil staan bij het bovenstaand schrifgedeelte "Ik sta en klop" ... en wacht ... HIJ WACHT. Soms lijkt het zo anders als je met mensen praat, programma's ziet of bepaalde christelijke bladen leest. Zelf heb daar misschien soms ook wel een handje van.

Hoe noodzakelijk verlossing door Jezus Christus ook is, hij dringt zich niet op. Hij breekt je niet af, zodat Hij in je leven kan komen. Hij is een echte Heer, Hij wil Zijn leven met jou delen. Zijn vraag aan ons is of wij dat ook willen. Zo ja, dan doen we de deur open, en zal Hij binnenkomen zoals Hij heeft beloofd. Zo niet dan houden we de deur gesloten en blijft Hij buiten staan. Zijn eerste stap is naar ons toe door ons te bieden wat Hij heeft, Zijn liefde. iets wat elk mens zo hard nodig heeft. Dan wacht Hij tot wij een stap zijn kant op doen en het willen aanpakken. Het is elk zijn eigen vrije keus wat wij wel of niet willen, daarin is de mens uniek in Gods schepping.

Ik weet dat toen ik Hem hoorde kloppen, en de deur heb geopend, ik pas echt vrij ben geworden. Zoveel dingen in mijn eigen hart hielden mij gevangen. Ik leek wel vrij, maar ik besefte ook dat we weer deuren (weer) kunnen sluiten. Dat we zeggen "daar mag U niet komen want dat doet pijn", die deur hebben we afgesloten en de sleutel is weggegooid want dat is het veiligst (denken wij). Maar zoals een tuin die achter slot en grendel gezet wordt, gaat de groei door. Niet van de mooie planten die je onderhoud, maar juist en met name het onkruid. Het overwoekert alles, en maakt dat de deur uiteindelijk steeds moeilijker opengaat door al het onkruid dat er tegen aan gegroeid is.

Maar de Landman is in staat om de vruchten weer te laten groeien, leert ons het onkruid te wieden, en te bemesten waar het nodig is. En daar kom je achter als je hem binnen laat in je eigen troep. Voor Hem is niets onmogelijk en Hij zal je mee nemen aan de hand. En natuurlijk doen de distels en de brandnetels pijn, ze hebben alles overwoekerd. Maar Hij zal je er doorheen slepen, niet om je pijn te doen, maar juist om te laten zien hoe Hij van niets iets kan maken. Hij zal met vreugde in Zijn ogen genieten van jouw verbaasde blik bij elke schoonheid die naar voren komt wanneer het onkruid meer en meer verdwijnt. En dan wordt je klein "hoe kon ik, had ik maar". Maar Hij zegt: "Nee, mijn geliefde. Vertrouw mij, zie ik maak alles nieuw, ook jouw leven. En Ik heb er vreugde in om dat te doen".

En dat heeft hij met mijn leven gedaan. Ik kon niets anders doen dan loslaten in Zijn handen, ik kon alleen toe kijken hoe groot God is. Hoe Hij kan genieten van het feit dat jij en ik simpelweg bestaan. Hij neemt je mee, je weet niet waarheen, Hij houd Zijn handen voor jouw ogen, en wanneer Hij ze weghaalt zegt Hij "Kijk maar". Het geluk wat je in Hem kunt vinden is onbeschrijfelijk, het is zo overweldigend dat je alleen maar stil kan zijn. En ondanks alle verbazing en de duizenden vragen wil je Hem alleen maar omarmen.

Hij is in staat overal doorheen te breken, om alles te doen laten schudden. Hij is in staat recht te maken wat krom is. Iedereen die in God gelooft kent die woorden wel, maar geloof je het ook echt? Ik dacht vaak: "Ja ik geloof het, maar het is niet voor mij. Ik ben een onmogelijk geval. Wat ik met me meedraag is te diep, te zwaar, het kan simpelweg niet veranderen. Ik geloof echt, maar ... niet voor dit, en niet voor dat". Met andere woroden, ik geloofde eigenlijk helemaal niet! Ik gaf Hem niet het vertrouwen dat wat Hij mij beloofde ook waar was. En het is echt niet zo dat dat nu helemaal over is. Maar ik weet wel dat Hij doet wat Hij zegt. Ik weet dat Hij trouw is, ondanks al mijn ontrouw. En ik denk dat ongeloof God nog het meeste pijn doet van alles. Dat we Hem niet vertrouwen, we knikken wel "ja" maar we doen "nee".

En dat gebeurt mij ook, maar ik wil dat wantrouwen en ongeloof niet in mijn leven! Dat ikzelf zwak ben weet ik, maar dat is helemaal niet belangrijk als de Almachtige naast mij wandelt! Ik wil tegen alles in mij in gaan, en zeggen "Het zal best, maar God zegt dat Hij heel maakt, dus dan maakt Hij heel!". Ook als ik dat misschien op dat moment niet met mijn zicht kan zien. Houd hem vast aan Zijn hand, ook als het donker is, je al struikelend over het overwoekerende heen moet gaan. Dat wat Hij begon zal Hij ook afmaken, Hij laat niet los! Als Hij jou bij de hand neemt, om te gaan waar jullie moeten gaan, dan zal Hij je vast houden tot jij Zijn kracht en vernieuwing hebt gezien. Hij zei: "Ik laat niet los wat Mijn hand is begonnen". Dat geldt uw en mijn leven!

En als ik dan naar mijn tuin kijk kan ik er zo van genieten. Als ik het een beetje bij houd, merk ik dat het makkelijker is. Af en toe wat onkruid weg halen met wortel en al, en genieten van het resultaat. Ik denk soms wel eens dat God mij een tuintje heeft gegeven om dat te laten zien. Mijn groentetuintje heeft bijvoorbeeld vorig jaar ongelooflijk veel vrucht gedragen. Het groeide gewoon, ik gaf af en toe wat water en haalde het onkruid er tussen weg. En alles groeide als kool, alsof de Heer er net zo van genoot als mij. Ik ben meestal niet alleen in mijn tuin, de Heer is bij en wijst me soms op de kleine dingen, kleuren of dieren.

Het is heel wonderlijk tuinieren, als je in je eigen tuin een glimp van de Schepper mag zien!


Reacties
Janice
Leden

 29-05-2009 18:05:02 -
Hey Yvonne,

ik heb net mijn verslag gemaakt. Het is wel 5 kantjes volgetypt, maar dat is het zeker waard.

als bijlage ga ik jouw artikel bijvoegen, omdat het zo'n ontzettend grote steun is voor mij!

dank je wel voor je lieve reactie


Liefs Janice

..†.. just One Way ..†..

Yvon
Leden

 29-05-2009 00:05:24 -
Lieve Janice,

geweldig om te lezen hoe God met jou aan het werk is. Hij is een echte GeneesHeer. Vertrouw op Hem en geef Hem alles wat je tegenkomt. In Zijn handen is het veilig, en geborgen. Hij brengt vernieuwing waar nodig is.
Ik vind het mooi te zien hoe je op Hem vertrouwd, en samen met Hem die dingen wil gaan doen.
Samen komen jullie er wel, Hij is niet zomaar Iemand. Hij kán, wil en zal je helpen, en ik wens je daarin God liefdevolle zegen.
Zijn liefde gaat ons verstand te boven, soms voel ik die in mijn hart, en kan ik wel huilen van blijdschap en verdriet over mensen om mij heen. Hij bewerkt Zijn verlangens, Zijn gedachten en wil in ons. Het is te wonderlijk om te bevatten. Maar weet in elk geval 1 ding: Vertrouw Hem, Hij laat je nooit alleen, Hij gaat je voor, in alles, zoals Hij heeft beloofd, wat Hij is trouw, ook als wij het niet altijd zijn.
Succes met je verslag lief zusje

"Moed is vrees die gebeden heeft'

Janice
Leden

 28-05-2009 17:05:12 -
Tranen stromen van mn wangen.
Vandaag op school tijdens mentoraat dingen besproken waaruit blijkt dat ik mn verleden nog niet bepaald heb verwerkt, dat ik het vooral weggestopt heb. Ik heb me voorgenomen mezelf te gaan onderzoeken dmv een verslag.

Ik vond het zo'n bijzonder stuk om te lezen!!
Hij zegt: "Nee, mijn geliefde. Vertrouw mij, zie ik maak alles nieuw, ook jouw leven. En Ik heb er vreugde in om dat te doen".

Ik mag weten dat God mij wil steunen in dat verslag! WAUW!!

Ik wil tegen alles in mij in gaan, en zeggen "Het zal best, maar God zegt dat Hij heel maakt, dus dan maakt Hij heel!".

AMEN!!

..†.. just One Way ..†..

Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.