Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Meer Overdenkingen
Meest gelezen
Leden online
 44 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
De tijd heelt helemaal niks... Ze conserveert. Jezus heelt!
-- Adrian Plass --
Leer de stem van God kennen
door D. Wilkerson /Justed Uitgegeven op 23-03-2009 (7881 keer gelezen)
God wil dat we weten dat ongeacht hoe moeilijk de omstandigheden voor ons ook zullen zijn, dat Hij een ieder die op Hem vertrouwd zal behouden - door de kracht van Zijn stille, zachte stem die dagelijks tot de innerlijke mens spreekt.

Dit wordt bevestigd door de profeet Jesaja "met eigen oren zul je een stem achter je horen zeggen: Dit is de weg die je moet volgen. Hier moet je rechts. Ga daar naar links" (Jesaja 30:21). U moet begrijpen, Jesaja bracht dit woord naar Israel in een van de zwaarste periodes. De natie stond onder een oordeel, lag in brokstukken en alles was aan het afbrokkelen. Dus vertelde Jesaja aan de leiders van Israel “Keer je nu tot de Heer! Hij wil jullie een woord van richting geven - tegen jullie spreken en zeggen ‘Hier moet je rechts, ga daar naar links …’”. Maar ze wilden niet luisteren en besloten om zich voor hun redding te richten tot Egypte! Ze dachten dat ze konden bouwen op de Egyptische voorzieningen en paard en wagens om hen er doorheen te krijgen.

Maar toch zond God op dat moment niet zijn volledige oordeel naar Israel. Hij wachtte met een enorm geduld totdat elk plan van hen faalde. Hij zei "En toch wacht de HEER op het ogenblik dat hij jullie genadig kan zijn; toch zal hij zich oprichten om zich over jullie te ontfermen. Want de HEER is een God van recht. Gelukkig de mens die op hem wacht" (Jesaja 30:18). En uiteraard faalde elk plan, en de dingen gingen er nog ellendiger uitzien voor het land. En uiteindelijk, toen alle plannetjes mislukt waren sprak God tot het volk "Laat mij het nu overnemen! Open jullie oren en Ik zal spreken. Ik ken de uitweg en Ik zal jullie richting geven. Ik wil jullie bij elke stap die jullie maken sturen, naar rechts en naar links om jullie in de vrijheid te brengen. Ik zal jullie leiden door Mijn stem - die spreekt tot jullie, om te vertellen wat te doen, tot in élk detail!".

Wat van belang is - van levensbelang zelfs - is dat u de stem van God leert kennen, Hij spreekt vandaag de dag nog steeds. De Heer heeft het in Zijn woord duidelijk gemaakt: "Mijn schapen kennen Mijn stem" (Johannes 10:16). Er zijn veel stemmen in de wereld vandaag de dag - harde, dwingende stemmen. Maar er is ook die stille, zachte stem van de Heer die gekend en gehoord kan worden door een ieder die vertrouwd op wat de Heere Jezus zei.

---

Dit verstaan van de stem van God is belangrijker dan het kennen van een theologie, een leer of het hebben van een eigen mening. Op diverse fora (waaronder hyves) merk je dat sommige mensen heel sterk een eigen mening hebben, of aankomen met een enorme geleerdheid. Maar hoevelen hebben het antwoord dat ze geven gehoord van God zélf? Hoevelen spreken voor hun beurt wanneer ze weer een stukje schrijven, reageren de meesten niet gewoon vanuit emotie, vanuit menselijk kennis of vanuit beschadigingen of "levenservaring"?

Wanneer worden we een keer stil en wachten we op God voordat we een antwoord geven? Dat we eerst onszelf opsluiten in onze binnenkamer tezamen met God om er uit te komen met iets nuttigs? Wanneer wachten we eerst totdat onze primaire emoties verdwenen zijn en we onze gesprekspartner een antwoord kunnen geven waar iemand echt iets mee kan, wat echt sticht wat echt de hart en ziel van onze gesprekspartner raakt en deze persoon mogelijk veranderd wordt, meer en meer naar het beeld van Gods zoon?

Wat is er nou belangrijker, jou stem of die van God?
... als we werkelijk schapen zijn van God zou het moeten zijn dat we allemaal God kunnen verstaan, waarom spreken we dan niet allemaal Zijn woorden?

Leer de stem van God kennen, en probeer enkel te vertellen wat je van Hem hoort, dat is heel moeilijk ... maar erg belangrijk! Je zult dan zien dat de toon van de gesprekken ook heel anders wordt. Of het wordt heel stil op de diverse fora omdat het blijkt dat slechts weinigen Zijn stem écht kunnen verstaan ... maar als jou zwijgen inderdaad meer waarheid bevat dan jou spreken, wees dan stil en luister naar wat de Eeuwige te zeggen heeft.


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.