Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Meer Overdenkingen
Meest gelezen
Leden online
 48 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
De tijd heelt helemaal niks... Ze conserveert. Jezus heelt!
-- Adrian Plass --
Perfecte vrede
door David Wilkerson Uitgegeven op 11-03-2009 (4318 keer gelezen)
Het volk van God dat in vertrouwen leeft wordt in tijden van paniek gezegend met een perfecte vrede. De Heer verklaart ”Ik schep de vrucht der lippen: vrede, vrede voor hem die verre, en voor hem die nabij is, zegt de HERE; en Ik zal hem genezen” (Jesaja 57:19). Het hebreeuwse woorden voor “vrede” is hier “perfecte vrede”.
Ik geloof dat terwijl we omringd worden door chaos en hysterie in de laatste dagen, de wereld getuige zal zijn van de grootste getuigenis van Gods glorie en kracht. Hoe? Men zal zien dat veel van Gods mensen een perfecte vrede in hun harten zullen dragen! In die tijd zal God een volk laten opkomen die is toegerust met een absolute, perfecte vrede - een vrede die Christus op dit moment heeft aan de rechterhand van de Vader. En wij zullen leven, bewegen en ademen in die wonderbaarlijke vrede.

De Schrift zegt dat God een ieder die Hem vertrouwd behoud “… in volkomen vrede, omdat men op U vertrouwt” (Jesaja 26:3). En op dit moment, maken velen van het volk van God de volgende toewijding aan Hem: “Ik ga met mijn gehele hart God zoeken in alles, ongeacht wat er komen gaat. Ik ga alles aan Hem geven dat ik heb en dat ik ben. Ik geloof dat Zijn oordeel er aankomt - dus ik ga mezelf voorbereiden voor Hem als Zijn bruid!”.

God maakte eerste Zijn belofte van perfecte vrede aan hen die in Juda waren, die op dat moment een zware loutering ondergingen op hun land. God bracht alle hoge burchten en muren naar beneden, alle pracht en rijkdom waar de mens op leunde liet Hij “op de grond doen neerstorten tot in het stof” (Jesaja 25:12). Zelfs de trouwe rest die nog steeds vertrouwden op God werden tot op het bot door elkaar geschud. Maar toch vertelde God gedurende die tijd aan Jesaja om deze trouwe gelovigen gerust te stellen: “De Heer zal ons bewaren in een perfecte vrede - als je Hem simpelweg vertrouwd!”. De profeet zei, “HERE, Gij zult vrede over ons beschikken, want ook al onze daden hebt Gij voor ons verricht” (Jesaja 26:12). Met andere woorden “God zal Zijn eigen vrede in onze harten leggen. Hij wil ons een vrede geven die onwankelbaar is”.

Zo is het ook vandaag de dag, als er paniek komt in de wereld, en er negatieve berichten komen in het nieuws die golven van angst veroorzaken, en er een hysterie ontstaat - dan zal het voor Gods mensen ook onmogelijk zijn om deze gevoelens van menselijke angst te ontwijken. Dat klopt, ik zal het voelen en u zult het voelen, alle Christenen zullen het voelen. Dergelijke gevoelens zijn onvermijdelijk, het is volkomen menselijk om op die manier te reageren op rampspoed. Maar tegelijkertijd zal God in ons de middelen leggen die nodig zijn om elke angst-gedachte krijgsgevangen te maken en bloot te stellen aan de waarheid van Christus. En Zijn Geest zal ons wezen vervullen met Zijn perfecte vrede.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.