Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 17 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Wie eerlijk leeft, heeft zijn onkreukbaarheid als gids, wie onbetrouwbaar is, gaat aan zijn oneerlijkheid ten onder
-- de Bijbel --
Twice

Algemeen
Herkomst:Nederland
Genre : Pop

Statistieken
2 optredens
0 in de toekomst
2 in het verleden

[ Officiele website ]

Geert Doldersum en Roel Koster begonnen in de jaren tachtig het duo TWICE. Begin jaren negentig werd het duo landelijk bekend na het uitbrengen van het eerste album "Love is more…". In 1995 verliet Geert het duo en werkte hij enkele jaren als solo-artiest. Inmiddels treden Geert en Roel weer samen op. De krachtige stemmen van beiden kleuren prima met elkaar en maken dat de sound van het duo uniek genoemd kan worden. TWICE begeleidt zichzelf op akoestische gitaar.

Melodieuze Engelstalige pop- en folksongs, die prettig in het gehoor liggen – daaruit bestaat voornamelijk het repertoire van TWICE.

TWICE wil door haar muziek en de teksten van haar liedjes mensen laten genieten en hen daarbij uitnodigen na te denken over de zin van het leven. Muziek is geen doel op zich, maar een middel om te kunnen communiceren met het publiek. TWICE heeft de afgelopen jaren honderden keren opgetreden in kerken, jeugdclubs, op campings, festivals en op vele, vele andere plaatsen. Het duo is makkelijk inzetbaar en zeer flexibel. Zo verleende TWICE in het verleden haar medewerking aan praise-avonden, maar zong en speelde ook herhaaldelijk met koren tijdens hun jubileumconcerten.

TWICE heeft een eigen platenlabel en een studio tot haar beschikking, waar het duo niet alleen zelf opneemt, maar waar ook CD's worden geproduceerd voor anderen. Alle activiteiten van TWICE zijn ondergebracht in een gelijknamige stichting.

TWICE bestaat al sinds 1984 en startte ooit als een akoestisch gitaarduo. Geert Doldersum en Roel Koster waren er vanaf het begin bij. Eind jaren ’70 waren ze al als gelegenheidsduo actief binnen Youth for Christ.

Hoewel de stemmen van beiden perfect bij elkaar pasten, botsten beide persoonlijkheden nogal eens met elkaar. Toen TWICE begin jaren ‘90 succes kreeg met het uitbrengen van haar eerste album “Love is more….”, later gevolgd door het album “River of Mercy”, bleek de druk te groot om door te gaan. Geert en Roel gingen dan ook uit elkaar, waarop Geert als solo-artiest verder besloot te gaan. In 1997 bracht hij zijn solo album “With all my heart” uit.

Roel besloot TWICE voort te zetten als band. Samen met Jeanette Mulder (zang en mondharmonica), Eddy Mulder (basgitaar), Kees Huigen (gitaar en mandoline) en later André Doosje (piano) en Henri Wind (drums), groeide Twice uit tot een volwassen band, bestaande uit ervaren musici. Melodieuze Engelstalige pop- en folksongs, die prettig in het gehoor liggen, bleven voornamelijk op het repertoire van TWICE staan. Maar ook Nederlandstalige nummers werden ten gehore gebracht. In 1997 werd het derde album van TWICE “Time To Surrender”uitgebracht, ditmaal op het eigen label Twice Music.

Eind 2000 stopte de band TWICE met optredens. De privé-omstandigheden van een aantal bandleden waren belangrijke oorzaken van deze beslissing.

Medio 2001 besloten Geert & Roel incidenteel medewerking te verlenen aan de promotie van het onafhankelijke christelijke maandblad Reveil. De hernieuwde samenwerking tussen Geert & Roel als duo leverde echter dermate positieve reacties op, dat ze gemeenschappelijk besloten weer uitnodigingen voor concerten aan te nemen. Vanaf 1 januari 2002 treden Geert en Roel weer samen op..


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.