Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 48 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Genade is enerzijds: niet krijgen wat je wel hebt verdiend, en anderzijds: wel krijgen wat je niet hebt verdiend.
ZOEgirl

Algemeen
Herkomst:
Genre : Pop

Statistieken
0 optredens

[ Officiele website ]

ZOEgirl bestaat uit Chrissy Conway, Kristin Swinford en Alisa Girard. "Zoe" is het oude Griekse woord voor "leven". De drie meiden worden door hun platenmaatschappij Sparrow Records bij elkaar gebracht. ZOEgirl richt zich met de pop/dance vooral op jongeren tussen de 12 en 16 jaar.

Chrissy van Zoegirl is al als tweejarig kind muzikaal getalenteerd. Op jonge leeftijd krijgy Chrissy al een platencontract aangeboden. De groep waarvan ze deel uit maakt, wordt echter plotseling opgeheven.

Kristin komt uit een christelijk gezin en leert al op jonge leeftijd God kennen. Als tiener woont ze "Christian Youth Crusade" evenementen bij en realiseert dat God haar geroepen heeft iets met muziek te gaan doen. Ze volgt een klassieke zangopleiding , en verhuisd naar St. Louis om zich aan te sluiten bij de christelijke zanggroep "Spirit Wing". In 1998 begint Kristin aan een muziekstudie aan de Belmont University.

Alisa is geboren en opgegroeid in Los Angeles. Ze is groot gebracht in een muzikaal christelijk gezin. Tot haar tiende jaar wil Alisa gymnastiek op wereldniveau uitoefenen, en is ze dertig uur per week kwijt aan trainingen. Van de ene op de andere dag besluit ze zich op muziek te gaan richten en neemt pianolessen.

In 2000 brengt het drietal hun debuutalbum uit. ZOEgirl wordt de snelst verkopende groep van het 25-jarige label Sparrow Records. In minder dan een jaar tijd verkopen de dames meer dan 225.000 albums. "I Believe", "Anything is possible", "Living For You" en "No You" worden hits op de christelijke Amerikaanse radiostations. In 2001 verschijnt het album "Life". De teksten op het album "Life" gaan vooral over de problemen waarmee tieners te maken hebben. De ballad "Forever 17" is geschreven door Chrissy en vertelt het verhaal van een 17-jarig meist die door dronken bestuurder wordt dood gereden. Een jaar later wordt een remix album "Mix Of Life" uitgebracht. Zoegirl krijgt in hetzelfde jaar een Dove Award voor "Nieuwe artiest/band van het jaar".

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.