Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 40 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Lees de bijbel niet als een notaris, maar als een erfgenaam
-- Ds A. van de Veer --
Tree63

Algemeen
Herkomst:Zuid-Afrika
Genre : Pop

Statistieken
1 optredens
0 in de toekomst
1 in het verleden

[ Officiele website ]

De Zuid-Afrikaanse band Tree63 is opgericht door John Ellis. Op 23-jarige leeftijd studeert hij aan de universiteit cum laude af in zowel Engels en politicologie. Een schaduw over zijn studententijd is de scheiding van zijn ouders. John heeft last van angsten en onhandelbare paniekaanvallen. Hij komt in een zware depressie terecht en verlangt naar de tijden dat zijn leven minder gecompliceerd was. Op een dag besluit hij de Methodist Church te bezoeken waar zijn moeder hem in zijn jeugd regelmatig mee naar toenam. Bemoedigingen van gelovigen doen hem besluiten om Jezus in zijn leven aan te nemen. In 1996 zit John alleen op zijn kamer en wordt hij wedergeboren en begint de verandering in zijn leven.

Kort daarna hoort John van de terugkeer tot Christus van zijn oude vriend en drummer Daryl Swart. Als tiener was Daryl een toegewijd christen, maar in zijn pubertijd raakte hij God kwijt door alle verleidingen van de moderne cultuur. John belde met Daryl om hem te bemoedigen in zijn vernieuwing. Het gesprek raakte al snel op het onderwerp muziek en zo is de band "Tree63" ontstaan. Daniel Ornellas wordt aangetrokken als zanger en bassist. Hij is de zoon van een dominee en komt uit een muzikale familie.

De band brengt in eigen beheer een aantal albums uit. In korte tijd krijgt de band ook seculier succes. Tree63 krijgt een aanbod van een label met als voorwaarde dat ze de christelijke boodschap achterwege moeten laten. De bandleden gaan hier echter niet mee akkoord. De doorbraak van Tree63 is het titeloze album uit 2000. De band krijgt voor dit album een Dove Award in de categorie "Rock Album of the Year". In 2002 verschijnt het album "The life and times of absolute truth". De verkoopcijfers van dit album vallen enigzins tegen. In juli 2003 verlaat drummer Darryl na zeven jaar de band. Tree63 besluit door te gaan en brengt in 2004 het album "The answer to the question" uit.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.