Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 16 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam
-- de Bijbel --
Sixpence None The Richer

Algemeen
Herkomst:USA
Genre : Pop

Statistieken
0 optredens

[ Officiele website ]

Sixpence None The Richer is ontstaan in 1989 toen de 16-jarige Matt Slocum de 13-jarige Leigh Nash hoorde zingen tijdens een optreden in Texas. Kort daarop werd de band Sixpence none the richer gevormd. De bandnaam is afgeleid uit een passage van een boek van de christelijke schrijver C.S. Lewis. In dit gedeelte vraagt een zoon aan zijn vader om geld voor een cadeau voor zijn verjaardag. De vader weet natuurlijk dat hij er geen stuiver rijker van wordt, maar waardeert toch het gebaar. De uitdrukking die hiervoor in het Engels wordt gebruikt, heeft geleid tot de bandnaam "Sixpence none the richer". In de beginperiode maakt bassist T.J. Behling deel van de band uit. Kort daarna wordt de band uitgebreid met de nieuwe bassist J.J. Plasencio, drummer Dale Baker en gitariste Tess Wiley.

Het debuutalbum "The Fatherless And The Widow" werd uitgebracht in 1993, en wordt zelfs door de critici genomineerd voor het beste album van het jaar. In 1996 verhuist de formatie naar Nashville. Het gaat echter niet goed met Sixpence, de band raakt verschillende malen een platencontract kwijt. Het resultaat hiervan is wel, dat de bandleden meer bij elkaar brengt. Matt vertelt: "We hebben de houding ontwikkeld dat we er alles aan doen om 't te laten slagen." Die stemming is ook duidelijk te merken op het volgende album van Sixpence. J.J. Plasencio en Tess Wiley hebben in deze periode de band alweer verlaten. Uiteindelijk komt de band terecht bij producer (en tevens vriend) Steve Taylor. Al snel hierna verschijnt het zelf-getitelde album bij het Squint Entertainment label.

De samenwerking met Steve Taylor geeft Sixpence een nieuwe impuls. Op 16 mei 1999 behaalt de band met het nummer "Kiss Me" de nummer een positie in de Amerikaanse top-40. "Het draait om timing. 'Kiss Me' kwam precies op het juiste moment", aldus zangeres Leigh Nash. De vervolg single "There She Goes" (cover van de La's) is minder succesvol. In 2000 gaat de band de studio in voor de opnames van een nieuw album. Hun platenmaatschappij Squint entertainment gaat echter failliet, waardoor de band opnieuw zonder contract zit. Ook drummer Dale Baker besluit uit Sixpence none the richer te stappen. Na vele omzwervingen krijgt de band alsnog een kans bij het label Warner Reprise. In 2003 verschijnt dan eindelijk het album "Divine discontent". Op het album is de cover "Don't dream it's over" (origineel van Crowded house). Jason Wade schrijft de tekst voor het liedje "Waiting On The Sun".

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.