Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 17 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Het is niet moeilijk om intiem met Mij om te gaan. Zeg eenvoudigweg: "Jezus, ik verlang naar U, kom alstublieft dichtbij en vul mij". Zorg er dan voor dat geen enkele gedachte, geen enkel woord dat je spreekt, geen enkele daad zonder liefde is. Liefde voor Mij. Liefde voor je medeschepselen en ook voor jezelf. Liefde voor de schepping.
-- de Here Jezus --
Jeremy Camp

Algemeen
Herkomst:USA
Genre : Pop

Statistieken
0 optredens

[ Officiele website ]

Rockzanger Jeremy Camp is opgegroeid in Lafayette, Indiana (VS). Hij volgt in Zuid-California een Bijbelschool. Hij weet niet precies welke plannen God met hem heeft, maar hij wil er wel klaar voor zijn. Op een dag speelt hij gitaar in de keuken van de Bijbelschool. Een worshipleider van de school hoort zijn muziek en moedigt hen aan iets te gaan doen in de christelijke muziek.

Tijdens optreden voor een Bijbelstudie groep in de buurt van San Diego leert hij Melissa kennen. "Ik was een worshipnummer aan het spelen, en zijn stak haar handen boven haar hoofd om God te aanbidden.” herinnert Jeremy zich. “Het was voor mij gelijk duidelijk dat deze vrouw zo enorm veel van Jezus hield.” Na het optreden spreken Jeremy en Melissa elkaar en ze leren elkaar tijdens de zomermaanden beter kennen. Na vier maanden 'daten' komt het voor Jeremy als een enorm schok toen Melissa de relatie opeens wil verbreken. Jeremy kan geen goede reden bij haar vinden, maar zij wil meer tijd met God doorbrengen om zich voor te bereiden op een plan dat Hij met haar heeft.

Jeremy Camp besluit te gaan touren door allerlei landen. Zijn muziek wordt beïnvloed door Dave Matthews, Goo Goo Dolls, Matchbox Twenty, Pearl Jam en Creed. Op een gegeven moment krijgt Jeremy een telefoontje, dat zijn leven compleet zou veranderden. Hij wordt gevraagd naar het ziekenhuis te komen om 'zijn' 20-jarige Melissa te zien. Ze heeft de diagnose eierstokkanker gekregen. In het ziekenhuis vertelt Melissa dat ze ondanks haar naderende dood wilde volhouden. Het zou het voor haar waard zijn als daardoor maar 1 persoon tot Christus zou worden gebracht.

Ondanks haar positieve houding verlaat Jeremy verward het ziekenhuis. Hij kan het niet aanzien dat iemand van wie hij zoveel houdt pijn had. Ondanks de moeilijke situatie besluiten ze met elkaar te trouwen. Vijf maanden later, toen Melissa zich na chemokuren iets beter voelt, trouwen ze met elkaar. Er zijn meer dan 1000 gasten aanwezig bij hun huwelijk. Het geluk duurt echter kort. Tijdens de huwelijksreis krijgt Melissa last van haar maag. Op 5 februari 2001 overlijdt ze in het bijzijn van Jeremy en haar familie.

Melissa’s leven en dood verandert de visie van Jeremy Camp op muziek. "Muziek is niet meer mijn leven. Christus is mijn leven. Het enige wat telt, is wat we voor Jezus doen op deze aarde.", aldus Jeremy. Een van de nummers die dat goed weergeeft is "I still believe". Dit nummer schrijft Jeremy kort na het overlijden van Melissa. De song "Walk by faith" is ontstaan tijdens hun huwelijksreis.

Na deze moeilijke periode leert Jeremy al snel Adrienne Liessching van "The Benjamin gate" kennen. Ze besluiten te verloven en treden in december 2003 in het huwelijk. Inmiddels werkt Jeremy aan een nieuw worshipsalbum "Carried me" met daarop zowel bekende als nieuwe worshipnummers.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.