Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 45 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Als Ik je kan vergeven dat je Mij verwaarloost en Mij weinig liefhebt, dan kun je toch zeker wel je medeschepselen vergeven als ze jou onverschillig of onrechtvaardig behandelen? Voor hen bidden stelt je in staat hen te vergeven.
-- de Here Jezus --
Jennifer Knapp

Algemeen
Herkomst:USA
Genre : Pop

Statistieken
0 optredens

[ Officiele website ]

Jennifer Knapp vestigt haar reputatie met haar debuutalbum Kansas. Haar teksten gaan over oprechte emoties, geloof en vastberadenheid. De 25 jarige Jennifer Knapp maakt een mix van alternatieve folk-rock over emoties die gebaseerd zijn op persoonlijke thema's.

Het is juist door deze bekwaamheid om te schrijven de feilbaarheid van de mens, die haar muziek herkenbaar maakt. Van haar debuutalbum worden meer dan 300.000 exemplaren verkocht en het album staat 80 weken in de top 25 van Billboard's CCM charts. Jennifer: "het eerlijk kunnen delen van wat er in je omgaat met anderen, en anderen bemoedigen om eerlijk te zijn is waar het voor mij om gaat. Zelf ook al zijn we christen, dan nog hebben we genade nodig."

De composities op het album "Kansas" zijn gegrond op ervaringen van iemand die ook de schaduwkanten van het leven heeft gezien. Het grootste succes behaalt Jennifer met het nummer "Undo Me", een smeekbede om vergeving

Acceptatie binnen de seculiere muziek krijgt Jennifer tijdens haar optreden op het Lilith Fair 1999 Jennifer zet zich ook in voor de bestrijding van borstkanker. In 1998 geeft Jennifer ongeveer 200 solo-concerten. Jennifer:" Het is bizar om acht maanden te moeten leven in een touringcar, steden te bezoeken, radio-interviews te moeten geven en cd's te signeren in grote winkelketens. Het nummer "Undo me" is opgenomen op een verzamel cd voor de preventie van borstkanker. Kansas krijgt in 1999 twee Dove Awards voor "Rock song of the year" en "New artist of the year".

Jennifer Knapp groeit op in de staat Kansas. Op drie-jarige leeftijd scheiden haar ouders. Haar jeugd kenmerkt zich door het niet goed kunnen functioneren en een minderwaardigheidsgevoel, een leven zonder doel. Tijdens haar studie leert ze christelijke vrienden kennen, en komt ze tot geloof. Snel hierna pakt ze haar hobby voor muziek weer op en begint optredens te geven voor vrienden.

Het tweede album "Lay it down" verschijnt in 2000. Met haar aparte en soms ruwe stemgeluid oogst Jennifer veel waardering. Een jaar later komt ze met nog een nieuw album getiteld "Lay it down". Het blijkt haar best en snelst verkopende album tot nu toe te zijn. In 2001 verschijnt het album "The way I am". In de periode hierop volgend besluit Jennifer Knapp het een tijdje rustiger aan te doen. In de tussentijd verschijnt nog wel een verzamelalbum met daarop Jennifer's grootste hits.

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.