Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 41 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Hoe kan het bestaan dat jullie naar je kerken gaan om Mijn woorden te lezen, te bidden, te zingen en deel te nemen aan brood en wijn in Mijn naam zonder werkelijk met Mij gemeenschap te hebben in jullie harten?
-- de Here Jezus --
Group 1 Crew

Algemeen
Herkomst:USA
Genre : Hiphop

Statistieken
1 optredens
0 in de toekomst
1 in het verleden

[ Officiele website ]

Bij hiphop denk je misschien aan halfnaakte vrouwen, geweld en heel veel geld. Bling bling kettingen, zware kruizen en grote auto's. Wees blij, want niet alle hiphoppers zijn zo.

Group 1 Crew klinkt rocky, funky, soulfull, Spaans, hip-hopperig en wordt vergeleken met Beethoven, Stevie Wonder en allerlei flamenco muziek. Er zijn maar weinig bands die vergeleken worden met zulke verschillende en grote artiesten. Group 1 Crew is er één van.

De groep bestaat uit Manwell Reyes, Pablo Villatoro en Blanca Reyes (geen familie van Manwell).
Twee van de drie leden zijn niet christelijk opgegroeid. Manwell schopte tegen alles aan. Hij zegt: "Ik was een vreselijk kind. Ik werd van drie scholen afgetrapt, ik stal, beroofde mensen en verhandelde alles. Voor mijn laatste jaar op de middelbare school ging ik naar een zomerkamp. Ik hoopte daar een vriendinnetje tegen te komen, maar in plaats daarvan ontmoette ik God. In mijn eerste nacht daar kwam Hij me opzoeken. Ik zag Zijn voeten, keek niet naar Zijn gezicht. Alles wat ik kon zeggen was: 'Ik ben niet waardig' en 'Ik ben vies'."

Blanca zorgde niet voor zoveel problemen als Manwell. Zij komt, net als Manwell, niet uit een christelijke familie. Na de scheiding van haar ouders zag de familie elkaar weer voor het eerst in tijden bij een toneelstuk van een kerk. Na het stuk voelde Blanca zich aangeraakt door God en wist ze dat het tijd was om voor Hem te kiezen. Ze besloot God dienen met haar zangtalent.

Pablo is wel christelijk opgevoed. Hij is zelfs de zoon van een dominee. In zijn tienertijd besteedde hij weinig aandacht aan God. Hij was een echte rebel. Toen hij negentien was, veranderde dat. Hij ging naar de kerk, voor het eerst omdat hij het wilde en niet omdat het moest. Zijn geloof werd persoonlijk en hij werd hongerig naar meer.

Group 1 Crew vindt het geweldig om naast getuigenissen geven ook het publiek te verrassen door wel hiphop te laten horen, maar er niet op te lijken. Ze zijn geen christelijke versie van Black Eyed Peas. Ze klinken anders, hebben een andere boodschap en zijn anders. Ze hopen dat de mensen die naar hen luisteren, zullen merken dat Jezus hen heeft aangeraakt en veranderd.

Group 1 Crew staat garant voor een swingend optreden, diepgang en vooral heel veel fun.


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.