Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 39 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Laat het je enige zorg zijn dat je de band tussen jou en Mij niet verbreekt. Laat het je enige zorg zijn dat je geen woord zonder Mij spreekt, geen stap zonder Mij zet. Dit betekent niet dat je je angstig, krampachtig en nerveus hoeft te gedragen. Integendeel: zo samen met Mij wandelen geeft een enorme verlichting van de spanning in je leven.
-- de Here Jezus --
Chris Tomlin

Algemeen
Herkomst:USA
Genre : Praise

Statistieken
1 optredens
0 in de toekomst
1 in het verleden

[ Officiele website ]

Zijn muziek wordt veel gespeeld en dat is ook wat Chris Tomlin graag wil. Hij hoopt dat zijn muziek zelfs mensen die de ene noot niet van de andere kunnen onderscheiden toegankelijk is.

Hij hoopt dat zijn muziek zo toegankelijk klinkt, dat mensen hun gitaar pakken en denken: 'Ok, dat kan ik ook.' Geen ingewikkelde Handel's Messiah, maar pure en gemakkelijke worship. "Ik ben geen muzikant", zegt hij zelf, "maar meer een worship leader."

Tomlin maakt poppy praise en worship en bereikt daarmee een jong publiek. Wat je hoort in de kerk en op een populaire radiozender is heel verschillend en dat hoeft van hem helemaal niet. Tomlin helpt het gat te dichten tussen kerkmuziek en populaire muziek door aansprekende worship te maken. En hij lijkt succes te hebben. Wie kent niet het lied 'How great is our God'?! Precies, en hij heeft het geschreven...

Zijn muziek is zelfs zo goed, dat hij genomineerd is voor negen Dove Awards, voor onder andere Artist of the Year en Male Vocalist of the Year. Chris Tomlin is veruit de meest genomineerde artiest en dat zegt wel wat.

Tomlin speelt en zingt al een jaar of vijftien. De laatste vijf jaar werd hij van onbekende zanger de meest populaire worship leader van Amerika. "Dat is raar, want we zijn gewoon doorgegaan zoals we altijd deden: reizen en zingen. De nummers die ik schrijf vinden gelukkig veel aansluiting bij het publiek. Het kan een persoonlijk nummer worden, de soundtrack van hun leven en hun aanbidding tot God. Dat is waar ik voor schrijf."

Handen omhoog of in de zakken tijdens de aanbidding? Lekker dansen of stil genieten? "Het heeft natuurlijk alles te maken met onze cultuur," zegt Tomlin. "We zijn niet echt goed in het bewegen tijdens de aanbidding. Maar het kan een beetje frustrerend zijn om tijdens een geweldig lied mensen te zien staan met hun armen over elkaar."

Chris is een beroemdheid. Of hij het nu leuk vindt of niet. Hoe gaat hij daar mee om? "Daar houd ik me niet echt mee bezig. Ik wil zijn waar God me wil hebben. Als alle aandacht op mij gericht is, is ze op God gericht. Het is net als met de maan. De maan geeft zelf geen licht, het is een reflectie van het zonlicht. Zo wil ik zijn. Een reflectie van Gods licht."

Chris maakt hele lekkere Turkse en Zwitserse broodjes. Zijn meest irritante gewoonte is het verliezen van zijn portemonnee, sleutels en mobieltje. Bijna alles kan hem aan het lachen maken, hij is een heel gemakkelijk publiek. Hij werd Christen toen hij negen jaar oud was en een les die God hem geleerd heeft is altijd bescheiden te blijven.


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2018 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.