Welkom gast Zoeken | Registreer als gebruiker | Inloggen  
http://www.inchristus.nl
Home  |  Verslagen  |  Artikelen  |  Gastenboek  |  ACI Gids  |  Bijbel  |  FAQ  |  Overige
Genres
 Acapella (1) Alternatief (6)
 Blues (2) Cabaret (1)
 Folk (3) Geen (3)
 Hardcore (1) Hiphop (8)
 Koor (5) Metal (3)
 Pop (39) Praise (19)
 Punkrock (8) R&B (2)
 Rock (28) Soul (2)
 Theater (3)
Leden online
 40 gasten
Laatste artikelen
Klein maar fijn
Soms zou ik God willen vragen waarom Hij al die armoede, honger en onrecht toestaat als Hij er wat aan kan doen, maar ik ben bang dat God mij dezelfde vraag zou stellen.
Gospel Boulevard

Algemeen
Herkomst:Nederland
Genre : Praise

Statistieken
1 optredens
0 in de toekomst
1 in het verleden

[ Officiele website ]

Blackgospel mag zich in Nederland verheugen in een groeiende populariteit. Waar Gospel Boulevard ook speelt, het repertoire bestaande uit onvervalste black gospelmuziek wordt altijd bijzonder enthousiast ontvangen. In haar relatief korte bestaan heeft deze gospelact met veel succes op verschillende podia gespeeld, waaronder festivals, theaters en (grote) bedrijfsfeesten.

De muziek van Gospel Boulevard laat zich het best omschrijven als 'swingende blackgospel die teruggrijpt op de roots van de zwarte amerikaanse kerk'. Blackgospel is een combinatie van vrolijk en aanstekelijk klinkende muziek en songteksten waarin de essentie van het geloof in wordt bezongen. Gospel Boulevard brengt een spetterend en afwisselend repertoire van de grootste blackgospelklassiekers en bekende songs uit de hitparade. Naast eigen composities o.a. van de hand van dirigent Andre Bijleveld, brengt deze swingende gospelact songs van o.a. Les Humphries Singers, Bill Withers, Ed Hawkins, Labi Siffre, Kirk Franklin en Mary Mary. Een optreden van Gospel Boulevard is een waar feest.

De vaste begeleidingsband bestaat uit topmusici en ook de zangers en zangeressen hebben ruimschoots hun sporen verdiend binnen de muziek. De kwaliteitseisen liggen echter dermate hoog dat alle leden auditie hebben moeten doen voordat men tot het koor kon toetreden.

Gospel Boulevard is als act uitermate geschikt voor het opluisteren van evenementen en festivals. Liveoptredens van Gospel Boulevard onderscheiden zich door de combinatie van hoogstaande kwaliteitsmuziek en een ongekend energieke show, waarbij met name dirigent Andre Bijleveld een opvallende en gepassioneerde rol vervult in de wijze waarop hij ‘zijn’ koor tot ongekende vocale hoogte weet te brengen.

Gospel Boulevard wil vooral optreden buiten de kerkmuren. Blackgospel mag dan ontstaan zijn vanuit de zwarte Amerikaanse kerk, de muziek en haar boodschap is echter niet alleen voorbehouden aan de kerk. Daarom staat Gospel Boulevard open voor nieuwe wegen en mogelijkheden om haar ‘muzikale stem’ te doen horen. Blackgospel is feestelijke klinkende muziek waarbij het geloof in Jezus Christus wordt bezongen. Voor de een is dat ‘Oh Happy Day’, voor de ander ‘Lean On Me’.


Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst, als je wilt reageren dan kan dat door het reactieformulier die hier onder staat.
Reageren
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties plaatsen.
Klik op Registreren om een account aan te maken, of klik op Inloggen om met je account in te loggen.
(c) 1997 - 2019 Algemeen Christelijke Informatie
Niets van deze website mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van ACI.